Poliția rusă a forțat intrarea în biroul liderului opoziției, Alexei Navalnii, în ziua în care sunt așteptate proteste ale susținătorilor lui Navalnii în întreaga țară

publicat în Actualitate pe 28 Ianuarie 2018, 15:22

Politia rusa a fortat, duminica dimineata, intrarea in biroul din Moscova al liderului opozitiei, Alexei Navalnii, motivand ca ar fi primit informatii ca in cladire ar exista o bomba, arata imagini postate online de suporterii lui Navalnii, scrie Reuters.

Alexei Navalnii a lansat, la finalul lunii decembrie, un apel public pentru proteste masive in toata Rusia pe data de 28 ianuarie.

Politia a intrat cu forta in biroul lui Navalnii si a inceput sa chestioneze oamenii.

Curtea Suprema din Rusia a respins, la finalul lunii decembrie, o contestatie a liderului opozitiei ruse, Alexei Navalnii, la decizia Comisiei Electorale de a ii interzice candidatura la alegerile prezidentiale din martie 2018.

Comisia electorala centrala din Rusia a decis marti, prin vot, ca lui Alexei Navalnii sa i se interzica sa participe la alegerile prezidentiale de anul viitor pe motiv ca acesta are o condamnare penala. Navalnii, 41 de ani, a fost retinut de trei ori anul acesta si pus sub acuzare pentru organizarea, in mod repetat, de mitinguri si manifestatii publice.

Aleksei Navalnii a lansat, la finalul lunii decembrie, un apel public pentru proteste masive in toata Rusia pe data de 28 ianuarie.

Comisia Europeana a criticat dur decizia autoritatilor ruse, iar societatea civila din Occident a denuntat decizia autoritatilor drept o incalcare a drepturilor cetatenesti.

Navalnii este unul dintre putinii opozanti ai lui Putin intr-o tara in care ziaristi si politicieni de opozitie au fost batuti, incarcerati sau chiar asasinati in ultimii ani pentru indrazneala de a chestiona deciziile liderului de la Kremlin.

Sursa: Hotnews.ro