Astăzi 20 Februarie 2018, Marţi - Ultima actualizare la 19 Februarie 2018
Abonamente

Actualitate 22 Septembrie 2017, ora 15:35

Polițiștii reținuți în cazul lui Andrei Braguța au fost plasați în arest la domiciliu

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Cei trei polițiști suspectaţi că l-ar fi bătut pe tânărul Andrei Brăguța, decedat în penitenciar, au fost eliberați din arest preventiv și plasați în arest la domiciliu pentru 30 de zile. O decizie în acest sens a fost luată astăzi de magistraţii de la Judecătoria Chișinău, comunică MOLDPRES.

Potrivit deciziei judecătorilor, oamenii legii urmează să-și ispășească măsura aplicată până la data de 22 octombrie, iar în acest timp procurorii pot contesta hotărârea la Curtea de Apel Chișinău.

Procurorul de caz, Ruslan Lupașcu, a menţionat că va examina încheierile judecătorești şi cel mai probabil va contesta decizia de astăzi.Potrivit datelor Procuraturii Generale (PG), polițiștii reținuți sunt responsabilii care activau în noaptea în care Andrei Braguța a fost adus la poliție, însă, în timp ce bărbatul era supus maltratărilor de către colegii de celulă, nu au acționat.

Ieri, PG a anunţat că încă 10 polițiști sunt bănuiți de tratamente inumane și degradante în dosarul Braguţa. Toți oamenii legii sunt angajați ai Izolatorului de detenție preventivă al Poliției capitalei.

Andrei Braguța, în vârstă de 31 ani, a decedat la 26 august în condiții suspecte în penitenciar, după ce a fost reținut pentru depășirea limitei de viteză. Autoritățile susțin că motivul decesului este pneumonia, iar rudele acestuia afirmă că bărbatul a murit după ce a fost bătut.

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 19 Februarie 2018, ora: 16:31

Trei instituții importante vor fi iluminate artistic: O să dea o nouă viață orașului Chișinău

Trei instituții importante vor fi iluminate artistic: O să dea o nouă viață orașului Chișinău

Fațadele Muzeului Naţional de Etnografie și Istorie Naturală, Palatului Naţional „Nicolae Sulac” și Teatrului Naţional de Operă și Balet „Maria Bieșu” vor fi iluminate artistic.  

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2018, ora: 08:21

Grigore Vieru – un poet absolut

Grigore Vieru – un poet absolut Din editia print

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 19 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Postul Mare

Începe din nou Postul Mare. O perioadă de bucurii duhovnicești, de timp pentru suflet, de slujbe minunate, de pocăință încununată de înviere.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Credința și minunile (III)

Legătura dintre vindecare și credință este una foarte puternică, dar are loc în plan spiritual. Credința vie și lucrătoare duce la vindecarea sufletului nostru, la sănătatea duhovnicească. Nu întotdeauna și la cea trupească, cum ne place să credem.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 14 Februarie 2018, de Constantin Tănase

„Azilul singuraticilor”, fragment din cartea „Groapa cu lei”, 2014

Există un paradox, care doar aparent e paradox: omul, fiind sută la sută ființă socială, care „înnebunește” în singurătate în aceeași măsură în care are nevoie de parteneri sociali. Cândva eram și eu înclinat să cred că singurătatea e apanajul,...

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Accesul la literatură

Întotdeauna mi s-a părut nedrept că literatura își croiește mai greu drumul prin lume decât arta plastică, pentru că – spre deosebire de cea din urmă – are nevoie de traducere. Și cu cât e mai săracă țara, cu atât mai puține sunt căile de acces la literatura...

() Citeşte tot articolul

Editorial 13 Februarie 2018, de Răzvan Munteanu

(I)logica rusă

Tensiunile dintre NATO și SUA, pe de-o parte, și Federația Rusă, pe cealaltă parte, ating, din păcate, cote din ce în ce mai ridicate, fiind evident că asistăm la cea mai rece relație pe axa Washington-Moscova, de după căderea Zidului Berlinului.

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul