Finanţe

Poliţele Companiei de asigurări au fost aprobate de comisia ONU

Conform cerinţelor ONU, suma totală a răspunderii valorează 50 mln USD pentru fiecare navă aeriană, iar totalul despăgubirilor pentru fiecare pasager constituie 1 mln SDR/ aproximativ 1 mln Euro la achitarea imediată a sumei de 0,113 mln SDR în cazul prejudiciului produs vieţii sau sănătăţii pasagerului.

Companie “ACORD GRUP” S.A. a fost capabilă să asigure un nivel înalt de cerinţe faţă de condiţiile de asigurare datorită imaginii sale de pe piața asigurărilor aviatice de peste hotare, dar și prin intermediul efectuării reasigurărilor asumându-și riscurile personal în astfel de Companii renumite ca “Partner Reinsuramce Europe” LTD, “Hannover Reinsurance company”.

Numai după verificările calității reasigurărilor efectuate de către comisia ONU în primul trimestru al acestui an, asigurările companiei “ACORD GRUP” au fost declarate admisibile.

Pe parcursul ultimilor 5 ani ai activităţii sale Compania “ACORD GRUP” a efectuat achitarea despăgubirii de asigurare în valoare de 1,2mln USD pentru a acoperi dauna produsă avionului An-32 cu număr de înregistrare ST-AZL, care s-a prăbuşit în aeroportul oraşului Chişinău în anul 2008. Rudelor persoanelor din echipajul decedat la fel a fost achitată suma de 0,075 mln USD.

În rezultatul defectării avionului An-26, în anul 2012 Compania de asigurări “ACORD GRUP” S.A. a achitat despăgubire în valoare de 0,45 mln USD, iar în anul 2014 companiei moldave “Pui de Vispas” SRL (fabrică de producere a cărnii de pui) i-a fost achitată o compensare în suma de 6 mln lei pentru pagubele produse în urma unui incendiu. Compania de asigurare “ACORD GRUP” exista pe piata asigurarilor RM din anul 2002.
Din anul 2002 până în anul 2011 obiectivul principal al companiei de asigurări a fost axat pe asigurările aviatice. În anul 2012 companiaa început să dezvolte și alte ramuri ale asugurării. În anul 2014 compania a deschis 20 de filiale noi în toată republica astfel mărindu-și capitalul de bază până la 37 mln. Lei, iar deja în anul 2015 compania a primit licența pentru a comercializa „Cartea verde”

Principiul de bază pe care il respectă compania – abordarea individuală a fiecărui client al său.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *