Actualitate

Politia a identificat autorii alarmelor false cu bomba

Doi detinuti si un elev al liceului „Alexandru Ioan Cuza”, din clasa a 8-a, sunt suspectati de politie ca ar fi autorii alarmelor false cu bomba din 4 si 5 mai, la Chisinau.

Comisarul general, Vladimir Botnari, a comunicat azi, intr-o conferinta de presa ca detinutii au 52 si respectiv, 35 de ani. „Barbatul de 52 de ani a fost condamnat de patru ori pentru diverse crime comise pe teritoriul R. Moldova si in Federatia Rusa. La moment, este inchis pentru 10 ani. Celalalt suspect a fost condamnat in 2002 la 17 ani de privatiune de libertate pentru comiterea infractiunii de omor. Pana in 2002, a activat in calitate de jurist in Primaria municipiului Chisinau”, a mentionat Botnari.

Cei doi au vrut sa destabilizeze situatia si a tulbura linistea in societate, a mai spus comisarul general. Pe cazurile date au fost intentate dosare penale. Prejudiciul material suportat de Aeroportul International Chisinau este estimat la 15 mii euro. Celelalte doua institutii, Casa Presei si Primaria Chisinau, nu au prezentat deocamdata calculele, a spus Vladimir Botnari. In cazul alarmei false cu bomba la liceul „Alexandru Iona Cuza”, la 5 mai, este suspectat un elev in varsta de 15 ani. Acesta si-ar fi explicat gestul prin „relatii ostile cu administratia liceului”.

Suspectii risca detentie pentru 3 ani, amenda in marime de 500 unitati conventionale si achitarea prejudiciilor provocate. Botnari a precizat ca si conducerea penitenciarului va fi pedepsita pentru ca a permis ca cei doi condamnati sa aiba la ei telefon mobil.

Sediile Casei Presei, Primariei Chisinau si Aeroportului International Chisinau au fost evacuate luni dimineata, 4 mai, dupa ce persoane necunoscute au anuntat la telefon despre cantitati mari de explozibil in acestea. Scenariul s-a repetat la 5 mai, la liceul „Alexandru Iona Cuza” din capitala. Nici in una din institutii nu au fost gasite materiale explozive.

Info Prim-Neo

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *