Actualitate

Poliţia cere inculparea premierului israelian Netanyahu. Pentru corupție

Procurorul general urmează să decidă acum dacă va inculpa sau nu cuplul Netanyahu, suspectat de încercarea de a-şi asigura o acoperire favorabilă din partea site-ului informaţional Walla în schimbul unor favoruri guvernamentale, care ar fi putut aduce sute de milioane de dolari Bezeq, principalul grup de telecomunicaţii israelian, proprietarul Walla.

Benjamin Netanyahu a respins imediat concluziile poliţiei. “Sunt sigur că, în acest caz, autorităţile competente, după ce vor fi examinat problema, vor ajunge la aceeaşi concluzie: nu a existat nimic pentru că nu există nimic”, a reacţionat premierul într-un comunicat.

În februarie, poliţia recomandase deja inculparea premierului Netanyahu în două dosare. Acesta, la fel şi soţia sa sunt suspectaţi de primirea unor cadouri scumpe în valoare de circa un milion de shekeli (285.000 de dolari) în trabucuri de lux, sticle de şampanie şi bijuterii scumpe de la personalităţi bogate, în schimbul unor favoruri financiare sau personale.

Într-un alt dosar, anchetatorii îl suspectează pe premierul Netanyahu de încercarea de a încheia cu proprietarul Yediot Aharonot un acord pentru o acoperire mai favorabilă din partea celui mai mare ziare israelian, contra unor favoruri.

realitatea.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *