Ultima oră

Politia in alerta: petardele ne inunda pietele!

MAI se arata ingrijorat de aparitia la pietele din RM a articolelor pirotehnice, comercializarea carora este interzisa in localuri neautorizate. In doar cateva zile, politia a depistat si confiscat produse de pirotehnie, in valoare de peste 107 mii de lei.

Investigatiile politiei au aratat ca, in ultimele doua luni, un grup de cetateni ai Ucrainei au introdus in Balti, pe cale de contrabanda, marfa de larg consum, inclusiv productie pirotehnica, se arata intr-un comunicat de presa al MAI. Numai la domiciliul unui barbat s-a descoperit asemenea marfa in suma de 30 mii lei. Audiat de politie, acesta a relatat ca marfa apartine unei femei din Ucraina si urma sa fie comercializata la pietele din Balti.

Si intr-un magazin din Cahul, la 22 decembrie au fost gasite produse pirotehnice in valoare de 27.166 lei, fara acte de provenienta legala. Peste o zi, a fost surprins un barbat care comercializa petarde la piata centrala din Comrat, in suma de 18.000 lei. Cazuri similare au fost descoperite si in orasul Edinet.

Comercializarea produselor pirotehnice in localuri neautorizate a fost interzisa in RM, deoarece acestea comporta un risc sporit pentru integritatea corporala a celor care le utilizeaza si pentru cei care se afla in raza detonarii lor. Actualmente, MAI intreprinde actiuni pentru stoparea introducerii clandestine a mijloacelor pirotehnice in RM.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *