Ultima oră

Politia l-a maltratat si pe electricianul de la parlament

Electricianul parlamentului, Vasile Sendrea, a fost maltratat de catre politisti chiar in cladirea legislativului, dupa ce, in noaptea de 7 aprilie, a ramas la serviciu cu scopul de a preveni pericolul electrocutarii pompierilor si a manifestantilor. Sendrea a ajuns singur la Salvare, cu un picior fracturat si cu spatele plin de vanatai, iar MAI nu i-a platit niciun ban pentru tratament.

Cazul Senderea arata o data in plus ca MAI minte, declarand ca politistii n-au aplicat forta fizica fata de participantii la actiunile de protest din 7 aprilie. Cand a inceput devastarea cladirii parlamentului, sustine Sendrea, sefii sai i-au dat indicatii sa ramana la fata locului, pentru a deconecta lumina in cazul interventiei pompierilor. „Misiunea mea era sa deconectez sursele de curent electric pe toate etajele unde izbucneau incendii. Cand parlamentul a luat foc, pompierii nu puteau stinge, fiindca i-ar fi electrocutat”, afirma electricianul.
Vasile Sendrea a fost atacat de politisti noaptea, in jurul orei unu, pe un culoar al parlamentului, dupa ce stinsese lumina la mai multe etaje si cobora la demisol. „Mergeam prin fum, nu vedeam nimic. Mi-au iesit in cale cativa politisti si au inceput sa ma bata. M-au incurcat cu altii, cred, si strigau: „Jos! Jos!”. Am incercat sa le spun ca lucrez aici, dar mi-au tuflit o bata peste picioare si am cazut. Ma loveau apoi cu batele in spate, pana am reusit sa ma legitimez. Atunci m-au condus in biroul meu si m-au lasat acolo”, ne relateaza V. Sendrea. Cu fracturi la un picior, el a ajuns singur la spital, platindu-si din propriu buzunar ingrijirile medicale: „Acum stau cu piciorul in ghips si pe spate inca se pastreaza urmele loviturilor. Nu stiu ce-o sa fie mai departe si daca-mi vor compensa cheltuielile, caci medicamentele mi le-am cumparat din banii mei. Eu doar eram la lucru. De lepadam totul si plecam, aveau sa ma invinuiasca ca am fugit”.
Potrivit lui V. Sendrea, prima incapere din parament careia i s-a dat foc a fost Biroul de permise, unde el a fost chemat ca sa faciliteze munca pompierilor. In acest sens, exista o inregistrare video pe blogul lui Alex Cozer, in care se vede ca Ion Galitchi (tanarul care a declarat ca a arborat steagurile UE pe cele doua cladiri „pentru a potoli masele”) primeste niste acte de la un barbat in costum, dupa care strica usa Biroului de permise, unde introduce multa hartie, care ulterior a fost aprinsa. Ieri, ministrul de Interne, Gheorghe Papuc, a declarat in cadrul unei intalniri cu Edwin Berny, reprezentant ONU la Chisinau, ca politistii nu-i maltrateaza pe cei retinuti sau arestati la 7 aprilie…

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *