Ultima oră

Poliţia Română a predat autorităţilor ruse un moldovean urmărit internaţional; extrădarea către Interpol Moscova, în premieră

Vineri, Biroul Naţional Interpol din cadrul CCPI – IGPR a predat, în vederea extrădării, omologilor de la Biroul Naţional Interpol Moscova, un cetăţean din Republica Moldova, de 38 de ani, urmărit internaţional. La data de 3 aprilie, Curtea de Apel Iaşi a admis cererea de extrădare formulată de către autorităţile judiciare ruse privindu-l pe cetăţeanul moldovean A. Vitalie. Acesta era urmărit internaţional de către Biroul Naţional Interpol Moscova, de la data de 19 iulie 2010, fiind suspectat de comiterea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi furt calificat, pe numele său fiind emis la data de 9 iunie 2006, un mandat de arestare preventivă de către autorităţile ruse. Se presupune că, în perioada 1 decembrie 2003 – 21 decembrie 2005, bărbatul, împreună cu mai mulţi complici, folosindu-se de calitatea sa de agent de securitate la un depozit de materiale de construcţii, a facilitat sustragerea din incinta acestuia, în mod repetat, a unor diverse cantităţi de fier’, informează Poliţia Română într-un comunicat remis AGERPRES.

În urma verificărilor efectuate, precum şi ca urmare a consemnului solicitat de către Biroul Naţional Interpol, urmăritul internaţional a fost depistat, la data de 1 martie, în PCTF Sculeni.

Totodată, la data de 6 august 2005, bărbatul este suspectat că a participat la închiderea în mod ilegal a unei persoane într-o incintă a aceluiaşi depozit de materiale, la lovirea acesteia şi efectuarea de presiuni asupra sa, pentru mărturisirea în fals a furturilor pentru care deja bărbatul şi complicii săi erau suspectaţi, precizează sursa citată.

via Agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *