Astăzi 26 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 08:50
Abonamente

Bună Dimineața 1 Decembrie 2016, ora 08:08    Din editia print

Marime Font

Politicienii rânjesc în poze, noi ne strângem părinții în brațe și plecăm din țară

„Am zis că plec, plec din țara asta nici nu întorc ochii să mă uit în urmă”. Sunt cuvintele unui tânăr, un cetățean al R. Moldova, care ar trebui să aibă tot viitorul în față, alături ce cei dragi, chiar la el acasă.  

 
 

Însă realitatea nu este nici pe departe așa. La doar 26 de ani, obosit și fără vreo speranță în ziua de mâine, tânărul a decis că nu mai are puteri să lupte. Să lupte pentru a-și ajuta părinții să plătească în fiecare lună facturile, să lupte pentru a avea un loc de muncă bine plătit la el în țară, să lupte pentru a-și crea un viitor și a-și întemeia o familie acasă.

Acest caz nu este unic. Faptul că pleacă lumea din țară, nu este nici pe depate o noutate. Bătrânii oftează că rămân singuri, părinții plâng pe la porți de dorul odraslelor, copiii cresc ca buruienile, lipsiți de dragoste și grijă, iar dragii noștri politicieni susțin că ”au luat cunoștință de cauză și urmează să implementeze o serie de reforme care ar facilitate readucerea în țară a moldovenilor plecați peste hotare”. Vis nu alta. Politicienii noștri visează cu ochii deschiși, visează chiar și atunci când muncesc tare, dar tare din greu și cu multă dăruire.
Ei discută, noi plecăm. Ei se întâlnesc la reuniuni pentru a-și da mâna în pozele pentru jurnaliști, noi ne strângem în brațe părinții pentru a le duce dorul de acum încolo.Ce stiu străinii, care s-au împrietenit cu moldovenii ce și-au găsit refugiu la ei în țară, despre R. Moldova? Că este o țară pustie, ca un deșert, unde politicienii se plimbă disperați nu pentru a căuta apă, ci, în campanii electorale – voturi, iar în rest, proțți care să muncească și să le bage miliarde în buzunare.

P.S: Domnilor politicieni ce ați fost aleși, corect sau prin alegeri fraudate, toate trec, chiar și pietrele sunt mânate într-un final de apa curgătoare a unui râu. Mai devreme sau mai târziu Moldova va ieși din chinul și bătaia asta de joc. Cei vârstnici azi nu vor apuca să vadă cum vinovații pentru bătrânețile lor de coșmar sunt trași la răspundere. Dar nepoții, străneponii vor prinde acea zi. Oare Ceaușescu a visat că va raspunde în fața poporului? Iar de Filat nici nu pomenim, căci el sigur nu a visat că după funcția de premier, deputat, om politic cunoscut în toată lumea, va ajunge un bătrân ascuns în spatele unor gratii.

 

Un articol de: Tatiana T. Macovei Contactează autorul
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 25 Septembrie 2018, ora: 23:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 26 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Râmătorii de sensuri

Totul e înspăimântător de simplu: când ne naștem, fiecăruia, Dumnezeu îi dă câte un Boț de lut, căruia noi îi zicem DESTIN, îi pune în față un CRONOMETRU, dă startul și în perioada de timp rezervată noi trebuie să reușim să modelăm ceva din el.

() Citeşte tot articolul

Editorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md