Politică

Politicile de resurse umane au fost discutate în cadrul şedinţei Colegiului SIS

Potrivit Serviciului de presă al SIS, raportorii au prezentat starea actuală în domeniul resurselor umane, rezultatele înregistrate în decursul unui an, precum şi carențele ce influențează procesul de activitate. De asemenea, au fost trecute în revistă măsurile orientate spre eficientizarea procesului de selectare, încadrare, instruire şi promovare a resurselor umane, precum și eforturile direcţionate spre consolidarea procesului de formare a competenţelor profesionale în acord cu standardele moderne ale serviciilor de inteligență.

Un alt aspect pus în discuţie a vizat procesul continuu de dezvoltare personală şi profesională a angajaţilor, formarea resurselor umane competitive şi performante, apte să anticipeze evoluțiile unui mediu de securitate instabil, şi să acţioneze eficient pentru prevenirea ameninţărilor la adresa securităţii naţionale.

Directorul SIS, Mihai Balan, a declarat în cadrul evenimentului că „domeniul resurselor umane rămîne în continuare o preocupare majoră în procesul selectării calitative a candidaţilor pentru angajare, şi a procesului de pregătire profesională în cadrul Institutului Naţional de Informaţii şi Securitate. Totodată, oficialul a evidențiat dificultăţile în atragerea şi menţinerea personalului în cadrul instituției și motivarea profesională şi financiară insuficientă, solicitînd revizuirea politicilor de resurse umane, care să prevadă repere clare pentru cariera ofiţerului de informaţii şi securitate, eficientizarea sistemului de selecţie şi creşterea atractivităţii muncii în acest domeniu”, se menționează într-un comunicat al SIS.

La finalul şedinţei SIS a adoptat o serie de decizii asupra celor mai importante probleme identificate, venind cu propuneri şi stabilind termeni de soluționare a acestora. 

sursa: moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *