Social

Poliţiştii au descoperit o grupare care a efectuat o serie de tâlhării

Procurorul-adjunct interimar al Procurorului municipiului Chişinău, Vitalie Sibov, a menţionat, în cadrul unui briefing de presă, că gruparea a efectuat atacurile tâlhăreşti în perioada februarie-iunie. Aceştia au atacat case de amanet, magazine specializate în vânzarea bijuteriilor de aur din municipiul Chişinău şi o gospodărie din raionul Călăraşi.

Membrii grupării foloseau măşti medicinale şi erau înarmaţi cu pistoale şi bastoane metalice. Aceştia pătrundeau în magazine prin acces liber, ameninţau vânzătoarele, după care cu un ciocan spărgeau vitrinele de unde sustrăgeau bijuterii din aur şi părăseau locul infracţiunii.

Suspecţii au sustras în această perioadă din magazinele de bijuterii circa 1 kilogram de aur în valoare de peste 700 de mii de lei. Ulterior, obiectele de preţ erau vândute în regiunea transnistreană. Din gospodăria raionului Călăraşi, aceştia au sustras un laptop, telefoane mobile, bani şi aur, cauzându-i victimei un prejudiciu material de circa 110 mii de lei de lei.

Suspecţii sunt cercetaţi penal pentru tâlhărie şi riscă o pedeapsă cu închisoare de la 12 la 15 ani.

IPN

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *