Ultima oră

Polonia, in stare de soc dupa moartea presedintelui

Presedintele Lech Kaczynski trebuia sa ajunga astazi in orasul rusesc Smolensk, pentru a aduce un omagiu victimelor masacrului din Katyn. In 1940, in padurea Katyn au fost executati mii de ofiteri polonezi, astfel incat, tragedia petrecuta astazi, este cu atat mai dureroasa pentru poporul polonez.

Fostul presedinte Lech Walesa, care a condus tranzitia Poloniei, a spus, in urma acestei tragedii ca "acesta este al doilea dezastru ca gravitate dupa Katyn".

"Au vrut sa ne reteze capul acolo, iar aici a murit floarea natiunii noastre. Ignorand conflictele, clasa intelectuala a celor aflati in acel avion era cu adevarat mareata", a spus Lech Walesa.

"Este un loc blestemat", a declarat fostul presedinte Aleksander Kwasniewski. "Ma trec fiorii. Intai este ucisa floarea celei de a Doua republici poloneze, in padurea de langa Smolensk, acum elita intelectuala a celei de a Treia republici poloneze moare in acest accident tragic, cand se apropia de aeroportul din Smolensk". "Este o rana ce se va vindeca foarte greu", a subliniat Kwasniewski

"Este, probabil, cea mai trista zi din istoria Poloniei de dupa 1989 – asa caracterizeaza toate canalele de stiri. Polonia este in stare de soc, oamenii plang pe strada, am vazut imagini de genul acesta. Este o tragedie imensa, o zi cumplita pentru Polonia", a declarat ambasadorul Romaniei la Varsovia, Gheorghe Predescu la Antena 3, citat de RADOR.

Vestea mortii presedintelui polonez Lech Kaczynski in catastrofa aviatica, a provocat soc in studiourile unui post de stiri din Polonia, unde prezentatorul si invitatii unei emisiuni in direct nu si-au putut stapani emotiile.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *