Ultima oră

Ponta trebuie să recapete controlul majorităţii sau să îşi dea demisia

Intervievată de Amedeo Ene prin telefon de pe Aeroportul Otopeni, unde tocmai se întorsese în ţară, Alina Mungiu-Pippidi a explicat că reacţiile occidentale la schimbările legislative inutile erau previzibile şi că majoritatea parlamentară este scăpată de sub control. Ea a criticat faptul că Eugen Nicolicea, care a luptat ani de zile contra legislaţiei anticorupţie în vremea adoptării acesteia în anii 2005-2007, a ajuns să conducă echipa de reformatori a acestei legislaţii.

Nu mai au importantă detaliile la această ora, important este că scandalul era previzibil şi că după reacţiile partenerilor noştri contractuali, UE şi SUA, aşa trebuie văzuţi, că nişte oameni cu care am semnat un contract pe care nu îl respectăm, nu că nişte ‚cancelarii occidentale, că nu trăim sub vreun imperialism în UE, a spus ea, vor urmă şi reacţii populare, care întîrzie de teamă să nu fie folosite de Traian Băsescu.

Nu există decît două posibilităţi: ori dl Ponta ştia, deci e cu ei, ori nu ştia şi deci nu îi controlează. Dacă nu recăpăta controlul în următoarele 24 de ore mai bine se duce acasă, că s-a făcut un enorm rău României în Europa prin această încercare, de reputaţia majorităţii sau Parlamentului nici nu mai vorbesc. Modificările trebuie retrase pînă să ajungă la promulgare, să le trimită înapoi preşedintele sau Curtea Constituţională”.

Pentru ipoteza că premierul nu a controlat situaţia pledează faptul caGuvernul dăduse aviz negativ la un proiect. Pentru ipoteza cealaltă pledează însă simplul fapt că Nicolicea, UNPR-ist a cărui poziţie era cunoscută, este cel care s-a ocupat de întregul proces. 

Sursa: romaniacurata.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *