Actualitate

Ponturi preţioase de la experţi despre cum alegem florile pentru buchetul miresei

Cum trebuie să fie alese florile pentru buchetul miresei şi care sunt recomandările unui specialist în domeniu, aflaţi din articolul de mai jos.

Elena Grigore are experienţă de 17 ani ca florar şi spune că ”pentru a crea un buchet de mireasă, este necesar să se ia mereu în calcul trei elemente esenţiale. Este vorba de componenta cromatică, semnificaţia florilor şi bineînţeles gusturile miresei. Opiniile altcuiva trec în plan secundar, la fel şi orice alte criterii”.

După cum precizează Elena Grigore, în general, pentru buchetul miresei se aleg flori albe sau pastelate, motiv pentru care cel mai adesea vedem buchete de mireasă cu trandafiri, crini sau lalele. Buchetul miresei trebuie completat şi cu plante ornamentale, ce vor ajuta florile principale din buchet să aibă un impact estetic mai plăcut şi mai puternic. ”Este important că plantele din buchetul miresei să fie dintre cele mai rezistente, astfel încât să poată supravieţui de dimineaţa până seara târziu, fără prea mult timp de stat în apă”, spune Elena Grigore.

Tot Elena Grigore mai oferă câteva sfaturi importante pentru o alegere fericită a buchetului de mireasă: ”Dacă veţi opta pentru un buchet mare, încearcaţi să evitaţi să folosiţi o singură nuanţă. Cele mai frumoase nuanţe sunt cele de prună, culoarea vinului şi a grâului. Buchetele mici arată bine cu o singură culoare sau două. Pentru a crea un contrast, puteţi alege flori mai luminoase sau mai întunecate în comparaţie cu nuanţele rochiei de mireasă. Printre cele mai populare flori în acest an pentru buchetul miresei sunt minirozele, lisianthusul, calele grena, orhideele albe, hortensiile albastre şi freziile mov. Printre tendinţele acestui an regăsim buchetele colorate în roz, mov, lila, albastru, corai şi turcoaz”.

Sursa: Adevarul.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *