CSI / Rusia

Poroşenko s-a declarat pregătit să accepte o misiune umanitară la Lugansk

 În cursul unei conversaţii telefonice cu cancelarul german Angela Merkel, Poroşenko a informat-o în legătură cu discuţiile sale în sens acest cu preşedintele Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR) Peter Maurer şi alţi parteneri internaţionali, a anunţat preşedinţia ucraineană într-un comunicat.

"Suntem pregătiţi să acceptăm ajutorul umanitar dacă această misiune este internaţională, fără nicio componentă militară şi trece prin posturile de frontieră controlate de grănicerii ucraineni", a subliniat Poroşenko, citat într-un comunicat.

În cursul unei reuniuni de urgenţă la ONU, vineri, Rusia a propus să efectueze o "misiune umanitară" sau să creeze culoare umanitare pentru a veni în ajutorul populaţiei din estul Ucrainei.

Această propunere a fost respinsă de autorităţile de la Kiev şi occidentali, care se tem că misiunea ar putea servi drept pretext pentru o invazie.

La Lugansk, autorităţile locale au apreciat situaţia ca fiind "critică", în contextul în care fieful separatist nu mai are, de o săptămână, curent electric, apă curentă sau reţea de telefonie, iar benzina şi rezervele de hrană se epuizează rapid.

sursa: Mediafax

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *