Actualitate

Portugalia continuă să ARDĂ: 62 de morţi

Incendiul a fost declanşat sâmbătă după-amiază în oraşul Pedrogao Grande, aflat la 50 de kilometri sud-est de Coimbra. La mai bine de 24 de ore după, focul nu a fost stins pe unele dealuri din centrul Portugaliei.

Un fulger ar fi provocat focul, pe fondul unei furtuni uscate. Portugalia este predispusă la incendii forestiere în lunile de vară, când sunt înregistrate temperaturi de peste 40 de grade Celsius.

Bilanţul revizuit al victimelor indică 62 de morţi şi peste 50 de răniţi. Peste 350 de soldaţi şi 700 de pompieri au intervenit pentru a stinge incendiile şi pentru a salva persoanele afectate.

Premierul portughez Antonio Costa a declarat că „dimensiunile acestui incendiu au cauzat o tragedie umană dincolo de oricare alt eveniment din memoria noastră".

Uniunea Europeană a oferit asistenţă Portugaliei, mai multe unităţi pentru stingerea incendiilor fiind trimise din Spania, Franţa şi Grecia. Mai mulţi lideri ai lumii, printre care preşedintele francez Emmanuel Macron, Papa Francisc sau premierul spaniol Mariano Rajoy, au transmis mesaje de solidaritate către statul portughez.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *