Finanţe

Posibilitate suplimentară de achitare a restanţelor salariale la întreprinderile de stat

Prevederile se conţin în proiectul de modificare şi completare a Regulamentului privind darea în locaţiune a activelor neutilizate, aprobat de Guvern, transmite IPN.

Ministerul Economiei, care a venit cu propunerea, consideră că permiterea achitării restanţelor salariale către angajaţi din aceste mijloace va diminua tensiunea socială creată în legătură de cu restanţele salariale, la unele întreprinderi, de câteva luni.

Activele neutilizate vor putea fi date în locaţiune şi de către întreprinderile de stat sau în care statul deţine cotă, care activează în parcurile industriale, dar contractele de dare în locaţiune nu vor fi semnate pe o perioadă mai mare decât cea a perioadei de activitate a parcului industrial respectiv. Darea în locaţiune a activelor neutilizate către instituţiile statului se va face fără plată.

În documentul aprobat de Guvern se mai precizează că după ce vor fi acoperite restanţele faţă de buget şi cele la plata salariilor angajaţilor, mijloacele rămase vor fi orientate la dezvoltarea întreprinderilor respective.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *