Sănătate

Posteşte într-un mod sănătos

Dar pentru ca organismul să fie protejat, în condiţiile în care obişnuieşti să savurezi zilnic carne sau alte produse de origine animală, trebuie ca tu să te pregăteşti treptat.

În primul rând ar fi indicat să nu renunţi brusc la alimentele interzise. Fă acest lucru treptat, poate chiar cu cinci zile înainte de a ţine post. Scoate rând pe rând din alimentaţia ta carnea şi preparatele din carne, lactatele, renunţă la unt şi la omlete sau ochiuri.

Nu mânca mult chiar dacă ai senzaţia că nu te vei sătura mâncând de post. Mesele bogate îţi pot afecta organismul. Dacă mănânci prea mult la o singură masă poţi să rişti o scădere a glicemiei.

Încearcă să bei cât mai multe lichide în perioada în care ţii post. Bea sucuri naturale, apă plată sau ceaiuri. Evită băuturile gazoase şi băuturile care conţin cofeină. Stomacul poate avea de suferit din cauza acestor băuturi care grăbesc deshidratarea.

Alege alimente care au un conţinut ridicat de proteine. Carnea poate fi înlocuită cu succes cu soia. Între mese gustă alune sau nuci, acestea au un conţinut nutritiv important. Optează pe perioada postului pentru orezul brun, broccoli, conopidă sau spanac.

Dacă vrei să eviţi senzaţia de ameţeală, trebuie să mănânci paste, pâine, cereale integrale sau legume rădăcinoase. Aceste alimente ţin de foame şi oferă corpului nutrienţii necesari pentru o perioadă mai lungă de timp, reuşind totodată să menţină normal şi nivelul glicemiei.

În zilele în care ţii post trebuie să îţi reduci ritmul normal de lucru. Chiar dacă eşti o fire mai energică, vei vedea că fără un mod corect de a te hrăni, randamentul tău va fi mult mai scăzut. Evită stresul şi efortul, pentru a nu te simţi epuizată. Dacă ţii post negru, încearcă să nu faci decât strict ceea ce este necesar!

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *