Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 09:34
Abonamente

Moldova 23 Septembrie 2017, ora 13:30

mediaPostul public de televiziune Moldova 1 respinge solicitarea PAS şi Partidului Platforma DA

Marime Font

Administraţia postului public de televiziune Moldova 1 respinge solicitarea Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) şi a Partidului Politic „Platforma Demnitate şi Adevăr” (PPPDA) de a acorda opoziţiei săptămânal câte o oră de emisie.

În cadrul unui răspuns plasat pe trm.md, se spune că, în conformitate cu legislaţia şi statutul televiziunii, activităţile partidelor vor fi reflectate şi în continuare obiectiv şi echidistant, fără nicio discriminare, transmite IPN.

Conducerea televiziunii publice spune că Moldova 1 respectă necondiţionat Constituţia Republicii Moldova şi cadrul legal naţional în domeniul mass-media şi va acţiona ca atare în continuare. „Statutul televiziunii publice este reglementat direct de Codul Audiovizualului al Republicii Moldova, iar articolelel 50 şi 52 din acest cod conţin norme imperative cu privire la independenţa editorială a companiei, care este reglementată prin lege”, se spune în răspuns.Administraţia televiziunii publice afirmă că nu va admite nicio presiune şi ingerinţă în activitatea şi independenţa sa editorială, indiferent de partea cărei autorităţi sau partid ar veni aceasta. „În timpul apropiat va fi organizată o întâlnire cu liderii sau reprezentanţii partidelor la care vor fi discutate modalităţile de conlucrare pe viitor. Începând cu săptămâna viitoare, vor invita în cadrul emisunii „Moldova în direct” reprezentanţi ai partidelor extraparlamentare”, se mai precizează în document.

Partidul Acțiune și Solidarite și Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr au solicitat, la începutul săptămânii, conducerii televiziunii publice Moldova 1 să acorde opoziției o oră de emisie pe săptămână. Liderii celor două formațiuni anunțau că, în cazul în care TRM nu va veni cu un răspuns până vineri sau va veni cu un răspuns negativ, partidele își asumă dreptul să reia protestele în ziua de duminică, 24 septembrie.
 
Sursa: Radio Chisinau

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md