POTOP în MOLDOVA /// 72 de localităţi din ţară au rămas fără lumină. Maşini sub ape şi străzi inundate în Chișinău

publicat în Actualitate pe 3 Iunie 2019, 09:59

Mai multe localităţi din ţară au rămas fără lumină în urma ploile abundente. 

Potrivit principalului furnizor de energie electrică, la ora 9:00 au fost înregistrate 72 de localități fără lumină. Cele mai multe sunt în raioanele Criuleni, Strășeni, Telenești și Orhei.

Meteorologii prognozează ploi cu descărcări electrice până la sfârșitul săptămânii.

Imagini sumbre în Chişinău, după ploaia de noaptea trecută. Mai multe străzi au fost inundate, iar unele maşini din curţile blocurilor de locuit au ajuns sub ape.

În cartierul Sculeni şuvoaiele de apă au făcut prăpăd. Totodată, pe mai multe străzi din sectorul Buiucani preciptaţiile abundente au făcut ravagii.

Potrivit autorităților, a fost inundat sensul giratoriu de la intersecția străzii Ion Creangă și bulevardul Ștefan cel Mare, străzile Albișoara, Calea Ieșilor și Meșterul Manole. De asemenea, în sectorul Centru, s-a format o gaură în carosabil pe strada Vasile Alecsandri, iar strada Pușkin a fost înnămolită. În același timp, mai multe troleibuze au rămas blocate în apă, iar itinerarele unor linii au fost modificate.

La Budeşti, o maşină s-a răsturnat şi a ajuns în şanţ. La faţa locului au intervenit oamenii legii. Cel mai probabil, şoferul nu a ţinut cond de condiţiile meteo nefavorabile.