Bună Dimineața

Poza care ne bagă copiii la trei metri sub pământ

Pare ceva de neimaginat, cum o poză făcută undeva pe un acoperiș sau pe un vagon de tren poate băga un om la trei metri sub pământ. Însă un selfie (autoportret fotografic) a reușit ceea ce cândva era greu de imaginat. O fotografie făcută pentru a fi distribuită pe rețelele de socializare, a devenit astăzi spaima părinților.

Când în presă se tot anunța că o adolescentă de 18 ani, din Republica Moldova, a murit la Iași după ce s-a urcat pe un vagon pentru a-și face fotografii cu telefonul mobil, a apărut și panica. Fata s-a urcat pe tren fără să ia în considerare că linia electrificată, de 27 de mii de volţi, se află sub tensiune. A fost trântită pe platforma vagonului, iar hainele tinerei au luat foc.

Copiii fac orice pentru o poză senzațională care ar urma să stârnească invidia sau aprecierea prietenilor virtuali de pe Facebook sau alte rețele de socializare. O fi această invenție a secolului transformată în noua boală necruțătoare? Probabil o eroare fără voie, un nou Kalașnikov inventat pentru a apăra, dar care s-a transformat într-o armă distrugătoare.

Totuși, inconștiența sau indiferența continuă să ucidă tinerii cu același diagnostic: selfie. În acest weekend un nou caz a șocat opinia publică: o fată de 16 ani a murit după ce a căzut în gol de pe acoperișul unei clădiri cu 11 etaje din Chișinău. Tânăra ar fi încercat să își facă un selfie pe marginea acoperișului, dar s-a dezechilibrat și a căzut.

Oare chiar merită o poză prețul unei vieți de om? Nu prea cred. Fostul premier Chiril Gaburici a demonstrat acest lucru: și-a urcat miniștrii pe acoperișul Guvernului, le-a făcut o poză și i-a coborât în siguranță. Deci se poate… Poți să faci un selfie, pe care să apuci să îl vezi și tu nu doar alții. E frumos să faci poze, dar și mai frumos este să le admiri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *