Politică

PPEM a depus la CEC semnăturile colectate în susţinerea lui Iurie Leancă

Iurie Leancă a declarat pentru presă că au fost colectate peste 20 de mii de semnături din 19 raioane şi două municipii – Chişinău şi Bălţi. Potrivit politicianului, acest proces a fost pe de o parte simplu, pe de altă parte complicat, însă a constituit o dovadă în plus că PPEM este reprezentat în toată ţara şi că are o echipă puternică şi unită, care îl va ajuta să învingă.

Politicianul a mai spus că datorită s-a reuşit crearea unei platforme foarte bune pentru campania electorală care urmează. În cadrul procesului de colectare a semnăturilor, s-a discutat cu fiecare cetăţean referitor la problemele existente şi soluţiile pe care le propune formaţiunea. Iurie Leancă a mai spus că în curând urmează să-şi prezinte programul său politic care, potrivit lui, este realist şi vine să aducă prosperitate şi bunăstare poporului.

Pentru a fi înregistraţi în calitate de concurenţi electorali candidaţii la funcţia de şef al statului au la dispoziţie timp până pe 29 septembrie să depună la CEC listele de subscripţie cu minimum 15 mii de semnături ale susţinătorilor cu drept de vot.

Până la Iurie Leancă, au reuşit să depună listele de subscripţie la CEC candidatul Partidului Democrat, Marian Lupu, şi candidatul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu. Dacă semnăturile vor fi validate, Marian Lupu va fi primul în buletinul de vot, iar Mihai Ghimpu al doilea. Iurie Leancă ar putea fi al treilea în buletinul de vot, dacă până la sfârşitul zilei nimeni nu va mai depune listele cu semnături la CEC. În cazul în care în aceeaşi zi depun listele doi sau mai mulţi candidaţi, au loc trageri la sorţi.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *