Astăzi 17 Noiembrie 2018, Sâmbătă - Ultima actualizare la 16 Noiembrie 2018
Abonamente

Moldova 24 Februarie 2015, ora 06:52    Din editia print

Preafericite Patriarh Daniel, Mitropolia Basarabiei se află în pericol!

Marime Font

Într-un material de săptămâna trecută, scriam că Mitropolia Basarabiei a luat sub oblăduire canonică câţiva bărbaţi din Rusia care au instituit o frăţie militar-spirituală şi se proclamă preoţi. 

Anterior, unii dintre aceştia au fost hirotoniţi de biserici schismatice, iar alţii au fost caterisiţi. Şeful lor, Zarnadze, a plecat cu scandal de pe unde a mai fost şi despre el se vorbeşte că ar fi escroc şi ar avea legături cu lumea interlopă. Nicio patriarhie din lume, nici cea a Rusiei, nici cea a Constantinopolului, nici cea a Ierusalimului, nici cea a României nu i-a recunoscut ca membri ai clerului pe Zarnadze şi pe „fraţii” săi, în afară de unul singur - mitropolitul Basarabiei, ÎPS Petru. Când a aflat despre aceasta, regretatul patriarh Teoctist al României i-a interzis mitropolitului nostru să mai aibă legături cu mujicii din Rusia, care nici mai mult, nici mai puţin se prezentau şi la Constantinopol, şi la Ierusalim în calitate de reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe Române (BOR). Cu toate astea, ÎPS Petru l-a decorat ulterior pe Zarnadze cu Crucea mitropoliei.

Materialul a fost documentat cu acte şi fotografii, fără nicio intervenţie subiectivă a subsemnatului, fapt de care se poate convinge orice cititor. Recunosc că, scriind acel text, nu găseam răspunsuri la unele întrebări. De pildă, de ce mitropolitul a luat în jurisdicţia sa nişte indivizi care, prin acțiunile lor, lovesc dureros în imaginea Bisericii Ortodoxe Române, care este Biserica Mamă a neamului român? Nu putem presupune că el nu cunoaşte cine sunt respectivii, deoarece, solicitat de TIMPUL, ierarhul ne-a minţit, prin secretarul său, că nu i-a primit pe aceşti „preoții certați cu legea”. Probabil, ne-a dat acest răspuns, neştiind că avem documente şi fotografii care probează contrariul. Dar, totuşi, dacă îi numește „certaţi cu legea”, de ce i-a primit? Și de ce mai târziu el a încălcat cuvântul PF Teoctist, care i-a interzis să menţină legăturile cu Zarnadze? Ba mai mult, de ce l-a decorat pe rus atâta timp, cât singurul „merit” al acestuia este că a ponegrit BOR în toată lumea? Să fi fost mitropolitul atât de rău intenţionat contra bisericii române sau are pe cineva în spate, care îl joacă, ca pe o păpuşă? Dacă e aşa, cine stă în spatele Înaltului şi, cu mâinile acestuia, umple de noroi atât Mitropolia Basarabiei, cât și Patriarhia de la București, dar, mai întâi de toate, numele lui Dumnezeu?


Spre surprinderea mea, chiar în ziua apariției materialului, răspunsurile au început să apară. Fostul deputat PPCD, Vlad Cubreacov, cel care a luptat cu multă dăruire de sine pentru reactivarea Mitropoliei Basarabiei, m-a acuzat pe o rețea de socializare că am scris un articol plin de otravă, prin care manipulez lumea în stil kaghebist şi slujesc intereselor Moscovei. Când i-am adus argumente că greşeşte şi i-am pus unele întrebări, Cubreacov n-a răspuns, ci, susţinut de alţi internauţi, a ţinut-o morţiş că eu aş face propagandă neo-sovietică și articole la comandă.
Atunci am constatat uimit că, de fapt, modul de gândire al acestor oameni este unul bolşevic. Se ştie că sovieticii credeau într-o idee fixă, iar tot ce se întâmpla în Imperiul Răului - URSS era supus criticii doar de către „duşmanii poporului”, mai bine zis de către cei care aveau curaj şi cap pe umeri. La rândul său, Cubreacov dă de înţeles că nimic din ceea ce face Mitropolia Basarabiei, bun sau rău, nu poate fi pus la îndoială, din simplu motiv că aceasta este subordonată Patriarhiei Române, adică bisericii neamului. Dacă deschizi gura, Cubreacov şi ai săi te botează drept agent al Moscovei, infiltrat de serviciile secrete ruse în scopul compromiterii ideii româneşti în RM.

Stau și mă gândesc: oare el, Cubreacov, este chiar atât de naiv, încât nu-şi dă seama că anume recunoaşterea „frăţiei lui Zarnadze” aduce prejudicii enorme BOR şi ideii româneşti? Cu siguranţă că-şi dă seama. Dar atunci de ce el însuşi îl apără cu tot dinadinsul pe acest rus, care trezeşte numai sminteală în biserica ortodoxă? Aceste împrejurări mă fac să admit că nimeni altul decât Vlad Cubreacov l-a adus pe Zarnadze în faţa mitropolitului, pe care l-a pus în faţa unui fapt împlinit. Cu atât mai mult, cu cât la acea vreme, deputatul PPCD era consilierul ÎPS Petru.
Prin materialul de săptămâna trecută, doar am prezentat o situație care, mai întâi de toate, ar trebui să trezească îngrijorarea Patriarhiei Române. Consider că Bucureştiul nu mai are motive să tacă. Preafericite Patriarh Daniel, Mitropolia Basarabiei se află în pericol! Prin intermediul ei, cineva lovește în Preafericirea voastră, în timp ce dușmanii bisericii și a neamului românesc triumfă.

Un articol de: Pavel Păduraru Contactează autorul
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 16 Noiembrie 2018, ora: 17:01

Preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, s-a întâlnit vineri cu noul ambasador al Statelor Unite ale Americii la Chişinău, Excelenţa Sa Dereck J. Hogan. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Noiembrie 2018, ora: 15:53

Fundația Open Dialog a făcut lobby în favoarea lui Veaceslav Platon, ca să-l ajute să scape de închisoare. Acest lucru este recunoscut de către deputații liberali, care au refuzat să-și delege reprezentanții în comisia de anchetă în cazul ”Open Dialog....

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Noiembrie 2018, ora: 15:51

Întreg raportul Comisiei de anchetă „Open Dialog” a fost obținut de reporterii Deschide.MD, inclusiv paginile cu parafă secretă. Documentul a fost votat astăzi în plen după trei ore de audieri și dezbateri.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Noiembrie 2018, ora: 14:56

 Fundaţia Open Dialog este un vehicul şi o schemă folosită de Serviciile Secrete ale Federaţiei Ruse împotriva statelor cum sunt: ţările baltice, Polonia, Ucraina şi Republica Moldova. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, după ce astăzi...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Noiembrie 2018, ora: 14:53

Acțiunea subversivă a Fundației Open Dialog împotriva Republicii Moldova, în care au fost atrași Maia Sandu și Andrei Năstase este una fără precedent în istoria Republicii Moldova. Este declarația deputatului PDM Sergiu Sîrbu, făcută după prezentarea raportului...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Noiembrie 2018, ora: 13:34

Trustul de presă finanțat de oligarhii Victor Țopa și Veacesla Platon, unul fugar, iar altul condamnat la 18 ani de pușcărie, tirajează un nou fake news de cea mai joasă speță. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Noiembrie 2018, ora: 12:43

Fundația "Open Dialog" ar fi fost finanțată din banii scoși ilegal din Federația Rusă prin vestitul Laundromat. Prin Moldinconbank, controlat de raiderul numărul unu din CSI, Veaceslav Platon, au fost spălate doar în perioada 2010 - 2014 peste 20 de miliarde dolari,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Noiembrie 2018, ora: 11:39

FOTO // Schema din raportul SECRET prezentat în Parlament. Finanțarea Open Dialog din Laundromat

FOTO // Schema din raportul SECRET prezentat în Parlament. Finanțarea Open Dialog din Laundromat

Reporterii Deschide.MD au obținut schema din raportul SECRET prezentat în Parlament. Aceasta se referă la finanțarea fundației Open Dialog prin intermediul schemei de spălare de bani cunoscută drept Laundromat gândită și aplicată de controversatul Veaceslav Platon.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Noiembrie 2018, ora: 11:34

Purcari Wineries realizează un profit brut în creștere cu 29% la nouă luni, pe o cifra de afaceri pe plus cu 20%

În primele 9 luni din 2018, Purcari Wineries a înregistrat vânzări nete în valoare de 113,3 milioane de lei, o creștere cu 20% față de perioada similară a anului precedent.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Noiembrie 2018, ora: 11:29

Filip: R. Moldova are un sistem bancar puternic și frauda bancară nu se va mai putea repeta

Stabilizarea sistemului bancar este una dintre cele mai importante realizări ale Guvernului condus de Pavel Filip, de la învestirea sa, în anul 2016. Șeful Executivului a mai spus, în cadrul emisiunii În Profunzime, de la Pro TV Chișinău, că un sistem bancar stabil...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Noiembrie 2018, ora: 11:03

JENANT! Fake news-ul de la TASS și RIA Novosti este promovat de TV8!

Postul de televiziune TV8, afiliat PAS și PPDA promovat falsul grosolan, publicat de presa de la Moscova, potrivit căruia cetățenii moldoveni, aflați peste hotarele țării, ar trebui, la fiecare jumătate de an, să declare că sunt vii, pentru a primi pensii. TV8 publică și...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Noiembrie 2018, ora: 10:29

Parlamentul examinează astăzi raportul Comisiei de anchetă privind prezumata imixtiune în politica moldovenească a Fundației Open Dialog, condusă de Ludmila Kozlovska, expulzată din UE pentru spionaj în favoarea Rusiei.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Noiembrie 2018, ora: 09:51

ULTIMA ORĂ /// Un poliţist din Chişinău a fost găsit împuşcat în cap (FOTO)

Un poliţist de patrulare a fost găsit mort, în această dimineaţă, în jurul orei 8:30, pe strada Studenţilor, sectorul Râşcani.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Noiembrie 2018, ora: 09:20

Dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare, patru formațiuni politice ar accede în Legislativ, în baza votului pe liste. Este vorba despre PSRM, PDM, PAS și PPDA, arată datele celui mai recent sondaj realizat de IRI (International Republican Institute)

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Noiembrie 2018, ora: 09:02

Bucovina lui Eminescu

Profesorul Victor Crăciun, al cărui curs de literatură l-am audiat în studenție la Universitatea din Iași, l-a numit pe Eminescu, într-una din lucrările sale, „unificatorul spiritual al tuturor românilor, imediat după opera practică, făptuită de Al.I. Cuza la...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Noiembrie 2018, ora: 08:59

La Kyiv, piața de lângă Ambasada Rusiei va purta numele lui Boris Nemțov

La Kiev, lângă Ambasada Rusiei, urmeaza să apară Piața Boris Nemțov. Decizia a fost adoptată de Consiliul Municipal prin vot unanim, transmite Radio Liberty.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Noiembrie 2018, ora: 08:26

ACCIDENT GRAV în centrul Chișinăului. Doi oameni au ajuns la SPITAL

ACCIDENT GRAV în centrul Chișinăului. Doi oameni au ajuns la SPITAL

Doi oameni au ajuns la spital, după ce două maşini s-au ciocnit, noaptea trecută, în Capitală. Accidentul s-a produs la intersecția străzilor Kogălniceanu şi Pușkin. Victimele sunt pasagerii unuia dintre automobile şi s-au ales cu răni grave la picioare. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Noiembrie 2018, ora: 00:57

Ședința comună a Guvernelor României și Republicii Moldova va avea loc la 22 noiembrie la București, a declarat astăzi, în debutul ședinței Guvernului, premierul Pavel Filip.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Noiembrie 2018, ora: 00:11 de Ana Marchitan

reportaj Preotul care muncește în construcții peste hotare

Parohul bisericii din s. Teleșeuca, r-nul Dondușeni, a plecat în concediu în Franța pentru a-și cumpăra lemne de foc și a-și putea întreține familia

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Noiembrie 2018, ora: 00:06

Hotelul Mara din Sinaia angajează bucătari și ospătari din R. Moldova

Hotelul Mara din Sinaia angajează bucătari și ospătari din R. Moldova

Hotelul Mara este singurul hotel de pe Valea Prahovei care a făcut parte din lanţul hotelier Holiday Inn Resort.Ca urmare a deciziei de dezvoltare a serviciilor turistice oferite, căutăm persoane ambiţioase, etice şi dinamice care să se alăture echipei noastre.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 15 Noiembrie 2018, ora: 18:15

O nouă premieră la Universitatea Tehnică din Moldova. În campusul universității a fost deschisă o sală de sport modernă, dotată cu sprijinul Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss". Studenții sunt impresionați de condițiile create și echipamentele performante, pe...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 15 Noiembrie 2018, ora: 16:49

Proiectul Legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar a fost votat astăzi de Parlament, în prima lectură. Noua lege reglementează structura sistemului de salarizare, drepturile salariale și modalitatea de stabilire a salariului, iar angajații vor fi...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 15 Noiembrie 2018, ora: 14:03

Guvernul condus de Pavel Filip s-a deplasat astăzi la Drochia, acolo unde se desfăşoară o şedinţă comună cu autorităţile locale. Descinderea în nordul ţării face parte din strategia de comunicare a Executivului cu exponenţii administraţiilor publice, dar şi cu oamenii simpli.

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)