Astăzi 21 Septembrie 2018, Vineri - Ultima actualizare la ora 13:10
Abonamente
 
 
 

Economie Mondială 4 Decembrie 2015, ora 18:57

Președintele georgian i-a retras cetăţenia fostului preşedinte Mihail Saakașvili

Marime Font

Președintele Georgiei, Giorgi Margvelașvili a semnat un decret privind retragerea cetățenie fostului presedinte al Georgiei – Mihail Saakașvili. 

„Pe 4 decembrie 2015, președintele Giorgi Margvelashvili în conformitate cu legea „Cu privire la cetățenia Georgiei”, a semnat un decret privind încetarea cetățeniei lui Mikheil Saakashvili în legătură cu adoptarea cetățeniei unui alt stat”, – a declarat serviciul de presă.

Saakașvili a fost președinte al Georgiei din ianuarie 2004. El a părăsit țara la mijlocul lunii noiembrie 2013, cu câteva zile înainte de expirarea mandatului şi înainte de preluare functiei de catre Margvelashvili (17 noiembrie). După ce a părăsit Georgia, el a trăit în Statele Unite și Ucraina. La începutul anului 2015 a fost numit șef al Consiliului Internațional al Reformelor din Ucraina. În luna mai, lui Saakașvili i-a fost acordata cetățenia ucraineană, iar pe 30 mai acesta a fost numit guvernator al regiunii Odesa.Procedura de anulare a cetățeniei ex-președintelui a fost lansata în toamna acestui an. Pe 30 octombrie, Tea Tsulukiani, ministrul Justiției din Georgia, a spus că motivul pentru această decizie este adoptarea cetățenia Ucrainei de catre Saakașvili.

Între timp, Saakașvili este convins că problema retargerii cetățenie georgiene este de natura politica. „În Ucraina există mulți georgieni care au primit cetățenie ucraineană si impotriva lor nu au fost luate astfel de măsuri”, – a spus el. Potrivit lui Saakașvili, autoritățile georgiene au luat decizia asta pentru a preveni participarea sa la viitoarele alegeri din țară.

„Se tem de mine acolo (în Georgia). Le este frică de libertatea de exprimare, de aceea încearcă să inchida canalul „Rustavi-2″. De asemnea, vor să mă priveze de posibilitatea de a participa la următoarele alegeri din luna octombrie a anului viitor, desi nu am spus că vreau sa particip”, – a adăugat el.

Sursa: paginaderusia.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md