Astăzi 19 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 13:14
Abonamente
 
 
 

Moldova 26 Iulie 2017, ora 13:48

Președintele „tuturor”, Igor Dodon, vrea să interzică prin lege mișcările unioniste

Marime Font

Igor Dodon atacă dur unioniștii din Republica Moldova și România. În cadrul unei intervenții live pe rețeaua socială rusă odnoklassniki.ru acesta afirmă că va interzice mișcările unioniste din Republica Moldova și a transmis românilor de peste Prut “să nu umble cu Unirea prin centrul Chișinăului”.

Președintele Republicii Moldova a fost întrebat de un utilizator care este diferența dintre limba moldovenească și română și care este limba de stat a Republicii Moldova, însă președintele s-a eschivat de la prima întrebare, răspunzând ferm că limba de stat este moldovenească.

“În Republica Moldova limba de stat este limba moldovenească și punctum. Așa este indicat în Constituția Republicii Moldova și alte variante eu nu le admit, îi place cuiva, nu-i place. Eu le-am spus prietenilor noștri de peste Prut de mai multe ori: stimați prieteni, fraților, noi nu avem cu voi probleme, în afară de una – vreți să lichidați statul și umblați cu Unirea asta cu România. Eu sunt categoric împotrivă. Veți să fim prieteni? Veniți în ospeție, noi la voi, voi la noi, orice proiecte le facem împreună, dar nu umblați cu Unirea. De ce la noi în Moldova trebuie să umblați cu steagurile României și cu Unirea prin centrul Chișinăului? Eu sunt categoric împotrivă și o să fac tot posibilul ca prin lege să interzic mișcările unioniste în Republica Moldova.”Mai mult, acesta a declarat că va face tot posibilul să introducă din 2018 cursul Istoria Moldovei în școli.

Sursa: 10tv.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md