Președintele „tuturor”, Igor Dodon, vrea să interzică prin lege mișcările unioniste

publicat în Moldova pe 26 Iulie 2017, 13:48

Igor Dodon atacă dur unioniștii din Republica Moldova și România. În cadrul unei intervenții live pe rețeaua socială rusă odnoklassniki.ru acesta afirmă că va interzice mișcările unioniste din Republica Moldova și a transmis românilor de peste Prut “să nu umble cu Unirea prin centrul Chișinăului”.

Președintele Republicii Moldova a fost întrebat de un utilizator care este diferența dintre limba moldovenească și română și care este limba de stat a Republicii Moldova, însă președintele s-a eschivat de la prima întrebare, răspunzând ferm că limba de stat este moldovenească.

“În Republica Moldova limba de stat este limba moldovenească și punctum. Așa este indicat în Constituția Republicii Moldova și alte variante eu nu le admit, îi place cuiva, nu-i place. Eu le-am spus prietenilor noștri de peste Prut de mai multe ori: stimați prieteni, fraților, noi nu avem cu voi probleme, în afară de una – vreți să lichidați statul și umblați cu Unirea asta cu România. Eu sunt categoric împotrivă. Veți să fim prieteni? Veniți în ospeție, noi la voi, voi la noi, orice proiecte le facem împreună, dar nu umblați cu Unirea. De ce la noi în Moldova trebuie să umblați cu steagurile României și cu Unirea prin centrul Chișinăului? Eu sunt categoric împotrivă și o să fac tot posibilul ca prin lege să interzic mișcările unioniste în Republica Moldova.”

Mai mult, acesta a declarat că va face tot posibilul să introducă din 2018 cursul Istoria Moldovei în școli.

Sursa: 10tv.md