Astăzi 22 Octombrie 2018, Luni - Ultima actualizare la ora 19:21
Abonamente

 

 
 

Actualitate 9 August 2018, ora 17:44

Președintele Ucrainei a ordonat să fie pregătită o nouă rezoluție privind Crimeea. Ce va conține documentul

Marime Font

Petro Poroşenco a dispus să fie pregătită o nouă rezoluție privind Crimeea pentru următoarea sesiune a Adunării Generale a ONU. Diplomații ucraineni urmează să pregătească o nouă rezoluție privind Crimeea pentru următoarea sesiune a Adunării Generale a ONU.  

Președintele Petro Poroșenco a dispus ca diplomații să pregătească o nouă rezoluție privind Crimeea pentru următoarea sesiune a Adunării Generale a ONU, pentru a stopa orice speculații cu privire la statutul peninsulei. Declarația în cauză a făcut-o şeful statului joi, 9 august, pe Facebook. "Ucraina își continuă lupta pentru dezocuparea Crimeii, pentru drepturile și libertățile poporului tătar din Crimeea.

Am dat ordin ca diplomații să pregătească noua rezoluție privind Crimeea pentru următoarea sesiune a Adunării Generale a ONU, pentru a stopa orice speculații cu privire la statutul Crimeii", a scris Poroșenco pe rețelele de socializare. Potrivit spuselor acestuia, Adunarea Generală a sprijinit, în mod repetat, poziția Ucrainei, în special, cu privire la încălcarea drepturilor tătarilor din Crimeea ", prin urmare, poziția lumii civilizate rămîne neschimbată: "Crimeea este Ucraina"! "Facem totul pentru a apropia timpul, cînd poporul băştinaş, tătarii din Crimeea, va continua să prețuiască tradițiile unice ale strămoșilor lor în Crimeea ucraineană liberă", a rezumat președintele.După cum se știe, pe data de 9 august, lumea sărbătorește Ziua Internațională a popoarelor Indigene din lume. Reamintim că anterior în Senatul SUA a fost prezentat un proiect de rezoluție privind Crimeea. Înainte de aceasta a fost comunicat că APCE a sprijinit rezoluția privind încălcarea drepturilor omului în Crimeea.

Sursa: noi.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 22 Octombrie 2018, ora: 18:08

Participanții la Adunarea PDM, intervievați de presa de opoziție: Îi mulţumim lui Vlad Plahotniuc pentru atenţia pentru popor, pentru medicină, pentru şcoli

Au sperat că vor culege opinii negative din partea oamenilor prezenţi la Adunarea naţională a PDM, dar au auzit doar aprecieri și mulțumiri pentru munca depusă de democrați pe parcursul guvernării de 1000 de zile. Este vorba de instituţiile media care și-au făcut obișnuință...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Octombrie 2018, ora: 08:13

FSB și GRU - niște coloși pe picioare de argilă

FSB și GRU - niște coloși pe picioare de argilă Din editia print

Deceniile de ocupație și dominare ideologică sovietică a statelor din Europa Centrală și de Est în secolul XX au lăsat traume profunde în mentalul colectiv al populației din regiune.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 22 Octombrie 2018, de Silviu Tănase

De ce e întuneric?

Opinia publică este intoxicată tot mai insistent de anumite personaje care, intenționat sau din ignoranță, promovează multiple diversiuni rusești, ambalândule sub formă de „analize”. De exemplu, un comentator local, specializat într-o gamă largă de domenii - de la meciurile de...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 21 Octombrie 2018, de Dan Nicu

Ortodoxia ucraineană liberă – o speranţă pentru Basarabia

Scufundaţi în cotidianul nostru lipsit momentan de evenimente majore, tindem să nu dăm atenţie evoluţiilor geopolitice istorice, care au loc în aceste săptămâni în regiunea noastră.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 21 Octombrie 2018, de Moni Stănilă

Cel ce judecă va fi judecat

Nu vreau să reiau de la cap la coadă aceleași discuții, aceleași învățăminte evanghelice și patristice, care ne cer foarte răspicat un lucru: să nu judecăm. Și totuși nu ne putem abține. Credem că pe toate le cunoaștem, că suntem în măsură să luăm piatra și să lovim.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 18 Octombrie 2018, de Moni Stănilă

Interimatul – o situație de luat în seamă?

Știm noi foarte bine cum merg treburile din patru în patru ani. Toate partidele de la putere se apucă de proiecte în ultimul an de mandat. Și se apucă serios.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Octombrie 2018, de Constantin Tănase

De ce la moldoveni omul rău îl conduce pe omul frumos?

Din punct de vedere lingvistic, antonimul omului frumos e omul urât, din punctul de vedere al moralei însă antonimul omului frumos e omul rău.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Octombrie 2018, de Moni Stănilă

Să fie paradis

Săptămâna aceasta am fost la o întâlnire cu fascinantul scriitor Matei Vișniec în cadrul Festivalului Internațional de Teatru FESTIS, ediția a III-a, de la Chișinău, unde a fost proiectat filmul documentar „Parisul lui Matei”, realizat de TVR Iași.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 15 Octombrie 2018, de Dan Nicu

Tiraspol-Chişinău: rachete contra concesii

Începând de marţi, 9 octombrie, automobilele înmatriculate în regiunea transnistreană sunt admise în traficul internaţional, primind „plăci neutre”, aprobate de Chişinău.

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Octombrie 2018, de Constantin Tănase

Nopțile Moldovei suverane

(Pastel politic, compus din mai multe părți despărțite noaptea de Găinușa cerească) Deschide, mândruță, ușa Că răsare Găinușa…

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md

Cele mai noi articole Timpul.md