Președinția lui Dodon a fost renovată pe banii unui stat MEMBRU NATO. Dodon: NATO înseamnă război

publicat în Actualitate pe 15 Septembrie 2018, 23:00

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan ar urma să vină în Republica Moldova în perioada 17-18 octombrie.

În timpul vizitei, el va participa la redeschiderea clădirii Președinției la Chișinău, reparată din bani oferiți de Turcia. De asemenea, va vizita autonomia găgăuză, scrie portalul gagauzinfo.md, făcând referire la surse din administrația publică de la Comrat.

Amintim că opoziția, dar și experți de la Chișinău au criticat decizia președintelui Igor Dodon de a repara președinția din bani oferiți de Turcia și au menționat lipsa transparenței în utilizarea acestor fonduri.

Totodată, se vehiculează că expulzarea celor șapte cetățeni turci, care ar face parte dintr-o organizație actualei conduceri de la Ankara, ar fi o parte a înțelegerii cu administrația Erdogan în schimbul reparației președinției.

Turcia, NATO și Dodon

„Pentru mine este principală neutralitatea Republicii Moldova, pentru că NATO înseamnă război. Eu nu vreau ca poporul moldovenesc să fie carne de tun niște geopolitice. De aceasta noi nu avem nevoie. Trebuie să fim neutri şi în baza acestui principiu să reunificăm ţara”, a declarat Dodon pentru postul de televiziune rus NTV.

Turcia este una dintre cele mai vechi state member NATO. La 18 februarie 1952, au aderat la tratat Grecia și Turcia.

https://radiochisinau.md