Cultură

Premiera de zile mari la Opera Nationala

Pe 30 decembrie, Teatrul National de Opera si Balet lanseaza o noua premiera – spectacolul „Elixirul dragostei” de Gaetano Donizetti.

Spectacolul este realizat cu sustinerea Ambasadei Italiei in R. Moldova, in colaborare cu Asociatia Obsteasca „ARCI Moldova”. „Aceasta comedie lirica este un inceput de program pe care Opera Nationala urmeaza sa-l desfasoare in colaborare cu Ambasada Italiei in R. Moldova”, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, Valeria Seican, directoarea teatrului. Potrivit ei, este vorba de o colaborare cu teatrele lirice din Italia, tara care este leaganul artei lirice.

„Pentru noi, este vital necesara aceasta colaborare cu teatrele lirice si cu mediul academic din Italia”, a mai spus ea. Cu aceasta ocazie, Seican a adus multumiri Ambasadei Italiei in R. Moldova pentru bunavointa si deschiderea pe care o are fata de teatrul liric de la Chisinau, fata de trupa de solisti, fata de corul si orchestra institutiei. Ea si-a exprimat speranta ca aceste proiecte – aflate acum in discutie – sa fie finalizate cu frumoase colaborari si spectacole, care sa bucure atat publicul meloman din Moldova, cat si cel din Italia.

La eveniment a participat consulul Ambasadei Italiei, Bruno Casteliani, care s-a referit la perspectivele proiectului moldo-italian. El a spus ca „Elixirul dragostei” este una dintre cele mai frumoase opere ale teatrului liric din tara sa. Acolo, spectacolul intotdeauna s-a bucurat de mult succes.

Libretul este semnat de Felice Roman, regia – de Ludmila Aliosina, coregrafia – de Eugeniu Garnet. La pupitrul dirijoral se va afla dirijorul de talie mondiala din Ucraina Andrii Iurkevici.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *