Internațional

Premieră fotbalistică pentru Chelsea Londra

Chelsea Londra a cucerit, ieri, pentru prima oară în istoria clubului, "dubla" campionat-cupă în Anglia. Oamenii lui Carlo Ancelotti au câştigat finala Cupei FA cu scorul 1-0 în faţa retrogradatei Portsmouth pe stadionul Wembley.

După un meci incitant, cu două lovituri de pedeapsă ratate în repriza secundă, Didier Drogba a marcat singurul gol al partidei dintr-o lovitură liberă de la mare distanţă. Chelsea câştigă astfel pentru a doua oară consecutiv Cupa Angliei, în timp ce Portsmouth nu a mai reuşit performanţa din 2008, când s-a impus în finala de pe Wembley.

Chelsea a cucerit titlul în Premier League la sfârşitul săptămânii trecute, după un 8-0 cu Wigan, în timp ce Portsmouth încheie cu un eşec un sezon dezastruos la capătul căruia a retrogradat în Championship şi a intrat în administraţie financiară din cauza datoriilor foarte mari.

Oamenii lui Ancelotti au intrat într-un grup select al echipelor engleze care au reuşit "dubla" în fotbalul modern – alături de Tottenham (1961), Liverpool (1986), Arsenal (1971, 1998, 2002) şi Manchester United (1994, 1996 şi 1999).

Sursa: evz.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *