Actualitate

Premieră, Primăria Romei va fi condusă de o femeie

Rezultatele parțiale, după numărarea a 80% din buletinele de vot, îi acordă acestei avocate în vârstă de 37 de ani 67,2% din voturi, potrivit rezultatelor aproape definitive, cu mult înaintea lui Roberto Giachetti, candidatul PD (centru-stânga).

Avocat şi consilier local, Raggi s-a ridicat în doar câteva luni din anonimitate pentru a deveni una dintre cele mai cunoscute feţe ale politicii italiene.

Însă, rezultatele alegerilor locale sunt o victorie pentru formaţiunea anti-sistem „Mişcarea Cinci Stele” (M5S), care a reuşit să pună mâna pe primăriile unor oraşe italiene importante şi, în acelaşi timp, să-i slăbească popularitatea liderului democrat Matteo Renzi, înainte de un referendum crucial pentru cariera sa politică.

M5S s-a ridicat sub forma unei opoziţii anti-sistem, cu o politică socialistă şi populistă, care a exploatat scandalurile de corupţie în care sunt implicaţi atât politicienii tradiţionali de stânga, cât şi cei de dreapta. Victorile din locale ar putea să devină o platformă a celor de la M5S, pentru a se lansa spre puterea naţională în legislativele din 2018. 

Moldova.org

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *