Astăzi 19 Februarie 2018, Luni - Ultima actualizare la 18 Februarie 2018
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Politică 4 Februarie 2016, ora 10:44

Premierul Filip cere instituirea Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112

Marime Font

Prim-ministrul Pavel Filip a cerut Ministerelor Tehnologie Informaţiei şi Comunicaţiilor, Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Sănătăţii să transmită cât mai repede posibil proiectele de documente privind instituirea Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112.

Pavel Filip a menţionat că, până în prezent, s-au făcut paşi importanţi în ceea ce priveşte instituirea sistemului unic de apel 112, care ar fi de un sprijin real pentru cetăţeni. 

El a reiterat că prin apelarea unui singur număr vor fi accesate patru servicii: de poliţie, pompieri, asistenţă medicală de urgenţă şi serviciul gaze. Disponibilitatea serviciului pe parcurs de 24 ore din 24, atunci când e pusă în pericol viață, sănătatea persoanei, ordinea publică, mediul şi proprietatea îl face foarte popular în țările UE. Sistemul identifică numărul de telefon al abonatului şi repartizează datele instituţiilor abilitate.Numărul unic 112 se apelează doar atunci când este necesară intervenţia agenţiilor specializate, pentru asigurarea asistenţei imediate.

Premierul a vorbit şi despre necesitatea reducerii şi prevenirii criminalităţii în ţara noastră. ”Societatea, oamenii au nevoie să vadă că există poliţia, că au încredere în ea şi că poliţiştii îi protejează în mod real”, a spus Pavel Filip făcând referinţă la cazul cu grenada aruncată în balconul guvernatorului BNM. ”Sigur că sunt multe ipoteze, important este să fie verificate toate şi să fie găsiţi nu doar cei care au aruncat grenada, ci şi cei care au comandat acest atac”, a spus Prim-ministrul. El a solicitat examinarea acestui caz cu maximă responsabilitate și profesionalism.

sursa: ipn.md
 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Credința și minunile (III)

Legătura dintre vindecare și credință este una foarte puternică, dar are loc în plan spiritual. Credința vie și lucrătoare duce la vindecarea sufletului nostru, la sănătatea duhovnicească. Nu întotdeauna și la cea trupească, cum ne place să credem.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 14 Februarie 2018, de Constantin Tănase

„Azilul singuraticilor”, fragment din cartea „Groapa cu lei”, 2014

Există un paradox, care doar aparent e paradox: omul, fiind sută la sută ființă socială, care „înnebunește” în singurătate în aceeași măsură în care are nevoie de parteneri sociali. Cândva eram și eu înclinat să cred că singurătatea e apanajul,...

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Accesul la literatură

Întotdeauna mi s-a părut nedrept că literatura își croiește mai greu drumul prin lume decât arta plastică, pentru că – spre deosebire de cea din urmă – are nevoie de traducere. Și cu cât e mai săracă țara, cu atât mai puține sunt căile de acces la literatura...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Februarie 2018, de George Simion

Igor cel Fără de Țară

Chiar în aceste zile și în săptămânile și lunile, care vor urma, R. Moldova se unește cu România, comună cu comună, localitate cu localitate, om cu om. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 13 Februarie 2018, de Răzvan Munteanu

(I)logica rusă

Tensiunile dintre NATO și SUA, pe de-o parte, și Federația Rusă, pe cealaltă parte, ating, din păcate, cote din ce în ce mai ridicate, fiind evident că asistăm la cea mai rece relație pe axa Washington-Moscova, de după căderea Zidului Berlinului.

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul