Actualitate

Premierul Filip i-a vorbit ambasadorului Suediei despre prioritatea Acordului de Asociere RM-UE

În cadrul discuţiei, cei doi oficiali au abordat subiecte prioritare pentru dezvoltarea în continuare a cooperării moldo-suedeze şi susţinerea Suediei pentru Republica Moldova.

Prim-ministrul Pavel Filip a exprimat gratitudine pentru sprijinul constant acordat ţării noastre de către Regatul Suediei, în special la realizarea obiectivului de integrare europeană a Republicii Moldova şi promovarea reformelor. „Anterior, în calitatea mea de ministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor am avut o colaborare foarte bună cu partenerii suedezi. Am deplina încredere că şi în funcţia de Premier vom dezvolta relaţii bilaterale fructuoase”, a spus Pavel Filip.

Şeful Executivului a vorbit despre situaţia social-politică din ţară, menţionînd că echipa sa este conştientă de responsabilitatea pe care o are noul Guvern. Pavel Filip a subliniat că Programul de activitate al Cabinetului de miniștri conţine cîteva obiective prioritare, printre care implementarea Acordului de Asociere RM-UE, stabilizarea sectorului financiar şi consolidarea instituţiilor statului.

La rîndul său, Ambasadoarea Signe Burgstaller a salutat determinarea Guvernului în implementarea agendei de reforme, menţionînd că Suedia va susţine în continuare parcursul european al Republicii Moldova.

De asemenea, cei doi oficiali au discutat despre proiectele desfăşurate în Republica Moldova cu sprijinul Suediei în cadrul Strategiei regionale de asistenţă, în domenii precum dezvoltarea economică, sectorul energetic, mediul de afaceri şi promovarea egalităţii de gen.  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *