Actualitate

Premierul italian: Summitul G7 din Italia va transmite ‘cel mai puternic mesaj împotriva terorismului’

„Ne ocupăm în aceste momente ca reuniunea G7 de la Taormina să trimită cel mai puternic mesaj cu putință de angajare comună extraordinară împotriva terorismului", se arată într-un comunicat făcut public de șeful guvernului de la Roma.

"Avem ocazia de a reafirma unanim, la Taormina, că lașitatea celor care omoară tinere și tineri nu va triumfa asupra libertății", se adaugă în comunicat.

Potrivit celui mai recent bilanț, 22 de oameni au murit — inclusiv copii — și cel puțin 59 au fost răniți într-un presupus atac cu sinucigaș cu bombă produs imediat după încheierea unui concert pop în orașul britanic Manchester, luni seara târziu.

Premierul italian a menționat că la sediul Ministerului de Interne de la Roma este prevăzută pentru după-amiaza de marți o reuniune a autorităților italiene implicate în combaterea terorismului, pe fondul preocupărilor de securitate create de vizita președintelui american Donald Trump și a summitului G7 care are loc vineri și sâmbătă.

Donald Trump, așteptat la Roma în cursul după-amiezii, are programate pentru miercuri întrevederi cu Papa Francisc, premierul Gentiloni și președintele italian Sergio Mattarella. Poliția a planificat restricții de circulație în apropierea Vaticanului, a Ambasadei și reședinței ambasadorului SUA, precum și a palatului prezidențial.

Paolo Gentiloni a ținut să-i asigure pe toți italienii, în comunicatul de marți, că pot conta "pe fermitatea și profesionalismului aparatului nostru în ce privește desfășurarea vizitelor și evenimentelor internaționale, dar și apărarea întregului teritoriu național".

AGERPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *