Guvern

Premierul României Victor Ponta vine în R. Moldova pe 27 august. Moldova a semnat contractul de finanţare a construcţiei GAZODUCTULUI Iaşi-Ungheni

Republicii Moldova îi revin 3 milioane de Euro pentru interconectarea reţelelor de gaze.

Începutul lucrărilor este preconizat pentru data de 27 august. La eveniment vor participa Prim-miniştrii Republicii Moldova și României – Iurie Leancă și Victor Ponta.

Finalizarea lucrărilor este planificată pentru sfârşitul anului 2013.

Lansarea construcţiei gazoductului Iaşi-Ungheni este unul din angajamentele Prim-ministrului Iurie LEANCĂ pentru primele 100 de zile.

ROMÂNIA: Construcţia conductei de gaz Iaşi – Ungheni, de 26,5 milioane de euro, va fi cofinanţată cu fonduri europene

Contractul pentru acest proiect, derulat prin Programului Operaţional Comun "România – Ucraina – Republica Moldova 2007-2013", a fost semnat joi, a anunţat Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Proiectul va fi derulat de ANRM, în calitate de lider de proiect, în parteneriat cu Ministerul Economiei din Republica Moldova, are o durată de implementare de 17 luni şi urmăreşte asigurarea unui nivel superior de securitate energetică pentru Republica Moldova şi partea estică a României, prin diversificarea surselor de alimentare cu gaz.

Printre beneficiarii finali ai acestui proiect se numără firmele, consumatorii casnici sau furnizorii de servicii sociale.
 
REFERINȚE: Chișinăul ar putea fi alimentat cu gaz românesc în 5 ani

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *