Ultima oră

Premierul României Victor Ponta vine vineri la Chişinău

Aceştia se vor afla la Chişinău pentru a participa la semnarea mai multor acorduri ce vizează, printre altele, sprijinirea sistemului de educaţie şi a celui de intervenţii în situaţii de urgenţă din Republica Moldova.

Ponta a făcut anunţul luni seară la Antena 3 în cadrul unei emisiuni spre finalul căreia i-a avut alături pe ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, şi pe secretarul de stat Raed Arafat.

”Sunt nişte oameni care au nevoie de noi mai mult decât avem noi. Mă refer la cei din Moldova (Republica Moldova – n.r.). (…) Sunt români ca şi noi, vorbesc aceeaşi limbă ca şi noi, au avut o viaţă mai dificilă decât noi. Şi în continuarea … cu cei doi miniştri care mă însoţesc astăzi în emisiune vineri mergem la Chişinău. Domnul Arafat a lucrat foarte mult alături de celelalte instituţii, evident, pentru ca încet-încet în Republica Moldova să construim un SMURD, iar cu domnul Pricopie şi cu domnul Dragnea merg pentru că, aşa cum ştiţi, anul trecut, toate economiile din buget, 90 de milioane de lei le-am dat pentru Moldova pentru sistemul de educaţie şi vineri vreau să mergem să semnăm acordurile, ce se întâmplă cu acei bani. (…) Cum o să fie Moldova cu România mai unite? Dacă vom creşte copiii într-un sistem de educaţie mai performant şi asemănător”, a declarat premierul.

Întrebat despre afirmaţia preşedintele Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, Hannes Swoboda, potrivit căruia riscurile la adresa Republicii Moldova sunt ‘Traian Băsescu şi Rusia”, Ponta a spus: “E o opinie pe care o au şi alţi înalţi lideri europeni care, sigur, nu au făcut declaraţii publice”.

Sursa: cronicaromana.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *