Actualitate

Premii pentru curaj, perseverenta si dor de libertate

Guvernul si Primaria capitalei au apreciat meritele tinerilor

Ceremonia oficiala dedicata Zilei Internationale a Studentilor si Zilelor Tineretului in R. Moldova a inceput ieri dupa-amiaza, la Sala cu Orga, pe fundalul sunetelor de vioara. Zeci de tineri au asistat la eveniment, in cadrul caruia au fost inmanate premiile municipale si nationale in domeniul literaturii si artelor.

Reprezentantii autoritatilor locale au acordat zece premii pentru succesele remarcabile pe care detinatorii lor le-au obtinut in diferite sfere ale stiintei si artei. Printre premianti sunt tinerii interpreti si instrumentisti Radu Talambuta, Viorel Burlacu, Dorel Burlacu, actorii Victor Nofic, Arcadie Racila, Petru Bouros si Alexandru Grecu jr., artistii plastici Sergiu Vatavu si Lucia Domenti, un grup de cercetatori stiintifici de la Universitatea Tehnica.

De premiile nationale s-au invrednicit Ilian Garnet, care are studii muzicale in Finlanda si este unul dintre castigatorii concursului pentru vioara „Regina Elisabeta 2009”; colectivul revistei „Clipa”, care a ajuns la 15 ani de activitate; actrita Alina Lungu-?urcanu. Alina si-a facut studiile la Academia de Muzica, Teatru si Arte Plastice, Facultatea Teatrala, Catedra regie. Detine doua specialitati – regizoare si actrita de teatru-cinema. Este castigatoare a mai multor trofee mari – la Festivalul Tineretului din R. Moldova, Festivalul tinerelor talente, Gala tinerilor actori etc. „Ma simt ca la Gala premiilor Oscar”, a spus actrita.

Prezent la ceremonia de decernare, prim-ministrul R. Moldova, Vlad Filat, a multumit tinerilor pentru faptul ca, dupa cum s-a exprimat el, „datorita lor, in mare parte, detin functia respectiva”.
In semn de recunostinta pentru curajul de care au dat dovada tinerii din R. Moldova in lupta lor pentru libertate, premierul a inmanat cheile de la un apartament nou familiei lui Valeriu Boboc, tanarul decedat in urma evenimentelor postelectorale din aprilie 2009. Vlad Filat a precizat ca acest cadou nu este din partea guvernului.

Gala premiilor a continuat cu un spectacol muzical startul caruia a fost dat de Dorel Burlacu cu o combinatie extraordinara de pian si percutie.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *