IT&C

Premii simbolice pentru tinerii cercetatorii

Consiliul Suprem pentru Stiinta si Dezvoltare Tehnologica (CSSDT) al Academiei de Stiinte din Moldova a desemnat, saptamana trecuta, cei mai buni tineri cercetatori ai anului, pentru lucrari stiintifice remarcabile. Toti laureatii vor primi cate 5000 de lei pentru fiecare lucrare stiintifica.

In cadrul Sectiei de Stiinte ale Naturii si Vietii laureati au devenit dr. Iurie Bacalov, USM, pentru monografia „Fitoterapia dereglarilor metabolismului glucidic”; dr. Ivana Clipca, Institutul de Oncologie, pentru ciclul de lucrari „Tratamentul chimioterapeutic al bolnavilor oncologici”; Tatiana Balan, Institutul de Pedologie, Agrochimie si Protectia Solului „N. Dimo”, pentru ciclul de lucrari „Studiul ciornoziomurilor tipice arabile din stepa Balti.

In Sectia de Stiinte Exacte si Economice cei mai buni sunt dr. Iurie Sajin, lector superior universitar la Academia de Studii Economice, pentru ciclul de lucrari „Aprecierea principiului continuitatii activitatii intreprinderii in baza procedurilor analitice aferente auditului decontarilor comerciale”; Ana ?urcan, cercetatoare stiintifica stagiara la Institutul de Inginerie Electronica si Tehnologii Industriale, pentru ciclul de lucrari „Particularitatile proprietatilor termoelectrice in firele cuantice de BiSn cu diferit grad de aliere si diferite orientari cristalografice”.

In Sectia de Stiinte Socio-Umaniste a fost desemnata dr. Carolina Ciugureanu-Mihailuta, Academia de Studii Economice, pentru monografia „Protectia internationala a drepturilor copilului”.

Alaturi de tinerii cercetatori, CSSDT a acordat premii in valoare de 10.000 de lei laureatilor Academiei pentru lucrari stiintifice de valoare realizate in anul curent. Printre acestia se numara dr. hab. Tudor Lupascu, profesor, director al Institutului de Chimie al ASM; dr. hab. Ion Mereuta, profesor universitar, Institutul Oncologic; dr. hab. Leonid Volosciuc, director al Institutului de Protectie a Plantelor si Agricultura Ecologica; dr. Leonid Conopco, cercetator stiintific coordonator al Institutului de Inginerie Electronica si Tehnologii Industriale; dr. hab. Albina Nicolaeva, sefa de laborator din cadrul aceluiasi institut; acad. Anatol Drumea, seful Laboratorului „Seismologie” al Institutului de Geologie si Seismologie; dr. Constantin Moraru, seful Laboratorului „Hidrologie si geologie inginereasca”; dr. Violina Galaicu, sefa sectiei „Arte audiovizuale” a Institutului Patrimoniului Cultural, dr. Victor Ghilas, doctor in stiinte, secretar stiintific al Sectiei de Stiinte Socio-Umaniste.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *