Astăzi 17 Ianuarie 2020, Vineri - Ultima actualizare la ora 19:51
Abonamente

Actualitate 26 Mai 2017, ora 10:31

Preoțimea a sfințit homosexualii la marșul pentru drepturile omului

Marime Font

Duminica trecută, Chișinăul nu a văzut atâtea evenimente desfășurate concomitent de foarte mult timp. Au avut loc Festivalul Tânărului Meșteșugar, Festivalul „Mai dulce”, protest împotriva celor 42 de zile de vacanță pentru grădinițe, și Festivalul Familiei organizat de președintele țării. Însă, cel care a pus pe jar orașul și o bună parte din cele 96,8 la sută din populația ortodoxă a Republicii Moldova (conform Recensământului 2014), a fost Marșul „Fără Frică”, organizat de comunitatea LGBT.

„Să nu învingă minoritățile…”

Spre amiaza zilei de duminică, în fața monumentului domnitorului Ștefan cel Mare din centrul Chișinăului, avea loc rugăciunea de ziua Sfântului Ioan Bogoslovul. Cu această ocazie, creștinii au decis să-și manifeste dezacordul față de Marșul „Fără Frică” ce urma să aibă loc la ora 12:00 la câteva străzi depărtare. Scopul evenimentului a fost sensibilizarea oamenilor privind drepturile persoanelor LGBT din Republica Moldova, prin iniţierea discuţiilor despre frică, sentiment ce uneşte toţi locuitorii ţării noastre.


Cu pancarte „Moldova – țară ortodoxă”, „Nu propagandei homosexuale”, smerită, toată lumea asculta acatistul. „Se citește acatistul. Ascultați până la urmă și nu ne încurcați”, îmi reproșează o femeie cu batic pe cap, atunci când am întrebat-o despre ce se întâmpla la acel moment. „Acatistul merge!”, mi se face observație, cu un ușor dispreț în voce.

„Vrem să apărăm credința. Noi nu dorim să ne îmbogățim cu gay, cu parade. Azi este ziua familiei și vrem să o sărbătorim cu familii frumoase, fără democrație americană. Noi suntem de acord cu regulile din Europa, respectăm curățenia și tot ce au ei bun, dar fără America. Că ea ne aduce războaie și distrugeri de țări”, a declarat Ion, prezent la rugăciune, fiind sigur că vinovată de marșul homosexualilor este conducerea americană.

Mai departe de cele sfinte, pe scaunele de piatră lipite de gardul ce desparte parcul și monumentul, stăteau femeile tinere cu puradeii lor.
„- Facem drumul pentru minorități… adică, să nu învingă ei.
- Ce să nu învingă?
- Să nu fie minoritățile. Facem drumul familiei, pentru copii. Să aibă mamă și tată, să nu fie cum sunt ei – bărbat cu bărbat, femeie cu femeie. Învățăm copiii să meargă după legea lui Dumnezeu, cu credința noastră”, explică Mariana, mamă a trei copii prezentă la manifestație.

Oamenii prezenți la „protestul religios” spun că vor să apere valorile morale, ortodoxe. „Noi suntem pentru țara aceasta, pentru pământul acesta. Nu vrem să fim pedepsiți, nu vrem să tolerăm păcatul. Păcatul acesta… a sodomiților”, a declarat Lilia, una dintre evlavioși.

La sfârșitul slujbei, un preot a recomandat oamenilor să se abțină de a lua parte la marșul homosexualilor și să nu se murdărească. „Suntem în fața lui Ștefan cel Mare cu ocazia evenimentelor triste care au devenit o tradiție să mărșăluiască și să propovăduiască păcatul, fărădelegea. Dacă nu au putut cei cu putere și avere să răstoarne ceva, să se știe că se va răsturna acum. Dacă ei vor îndrăzni să mărșăluiască, noi vom întreprinde tot ce este în posibilitatea noastră. Hristos a Înviat!”, a îndemnat preotul la microfon, adresându-se către enoriașii veniți din satele Dobrogea și Răciula, dar și din alte localități.Ei nu se pot căsători și nu pot adopta copii

După un cordon de câteva linii de polițiști, pe strada București din Capitală, s-au adunat militanții pentru drepturile omului la Marșul „Fără Frică”. Îmbrăcați în tricouri albe, cu flori în mână au pornit, liniștiți și binevoitori, spre strada Maria Cebotari din Capitală, punctul final al marșului. Reprezentanții minorităților sexuale, dar și alți oameni care nu fac parte din acest grup, au mers în semn de solidaritate și au cerut egalitate pentru toți cetățenii.

„Acest marș este împotriva fricilor, este unul de solidaritate. Toată lumea care are frici și vrea să treacă peste ele a fost chemată să mergem în marș împotriva fricilor noastre care ne dezbină și fac o societate mai puțin sigură pentru cetățeni”, a declarat Angelica Frolov, coordonator de program la Centrul GENDERDOC-M, pentru ziarul TIMPUL.

Reprezentanta minorităților sexuale a mărturisit că mulți dintre cei veniți la manifestație au simțit, în așa mod, că au fost acceptați de societate. „Un tânăr gay plângea în hohote, pentru că e prima dată în viață când și-a declarat public orientarea homosexuală. O tânără lesbiană, în sfârșit, a ieșit din starea depresivă, simțind că este multă lume care o susține și acceptă. O altă lesbiană, prima dată, și-a putut cuprinde iubita public. Câțiva părinți, în sfârșit, au putut declara public că își iubesc copiii homosexuali”, a declarat Angelica Frolov.

Cristian este un tânăr heterosexual. A venit și anul acesta pentru a-și exprima solidaritatea față de cei cu mai puțină influență politică și putere. „Eu am învățat că pe cei obijduiți și fără putere trebuie să-i apăr. Obijduiți sunt cei care nu le sunt respectate drepturile. Eu pot să mă căsătoresc cu persoana pe care o iubesc, dar mulți participanți de aici, nu au același drept. Eu pot să adaptez un copil, iar ei, din păcate, nu pot. Asta este la nivel legislativ, și la nivel de retorică, este la fel de urât. Dacă observați, oamenii comentează urât. Spun că „trebuie arși pe rug, izolați pe insulă”, chiar dacă sunt creștini cu toții. Mi-a fost frică anul trecut, indiferent ce se scria pe maiou. Chiar și acum îmi este frică, am pielea de găină”, a relatat Cristian, participant la Marșul „Fără Frică”.La intersecția străzilor Vasile Alecsandri și București din Capitală, aștepta un alt cordon de polițiști. După ei se zăreau cruci, icoane, baticuri și capete cu ochelari negri de soare. De după polițiști se cânta bisericește „Hristos a înviat din morți cu moartea pe moarte călcând…”, fiind întrerupt periodic cu „vrem să fiți normali, nu homosexuali”.

După cordonul de polițiști erau credincioșii care s-au rugat anterior în fața monumentului Ștefan cel Mare, dar și câțiva reprezentanți ai Mișcării Național-Creștine Noua Dreapta. Au blocat strada în așa mod, încât participanții marșului au fost nevoiți să pună punct manifestației și să plece în autobuzele polițiștilor. Totuși, enoriașii nu au scăpat ocazia de a arunca cu ouă și de a „aghesmui” polițiștii și jurnaliștii rămași.

Igor Dodon, ne-președintele poporului

În timp ce avea loc Marșul „Fără Frică” și protestul credincioșilor, în Piața Marii Adunări Naționale se desfășura Festivalul Familiei organizat de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, pentru susținerea și promovarea valorilor familiei tradiționale. „Nu este primul an când organizăm Festivalul Familiei. Eu sunt categoric împotriva marșurilor minorităților sexuale, sunt categoric împotriva înregistrării acestor minorități în RM. Eu sunt pentru tradițiile noastre, pentru familiile tradiționale, pentru credința ortodoxă. De aceea, condamn acest marș și este regretabil că aceste acțiuni sunt susținute de unii din actuala guvernare și unele ambasade”, a declarat Igor Dodon, menționând că nu este președintele gay-ilor, chiar dacă a promis anterior că va fi președintele tuturor.

Asociația Promo-LEX a reacționat la declarațiile homofobe făcute de către președinte. „Ne îngrijorează faptul că președintele Republicii Moldova promovează mesaje care contravin Constituției Republicii Moldova, pe care este obligat să o apere și să o respecte. Or, una din îndatoririle președintelui ar fi să consolideze societatea pentru a evita conflictele, iar atunci când acestea apar să le medieze în așa fel, încât drepturile tuturor să fie respectate”, a comunicat reprezentanții asociației.

De asemenea, reprezentanții Organizației Națiunilor Unite în Republica Moldova au afirmat că pledează pentru toate drepturile omului, pentru toată lumea. „Noile Obiective pentru Dezvoltare Durabilă, aprobate de toate țările lumii, tind să nu lase pe nimeni în urmă. Echipa de țară a ONU Moldova susține cu fermitate dreptul tuturor, inclusiv al minorităților, de a se întruni în mod liber și de a organiza marșuri de solidaritate. În spiritul solidarității și nediscriminării, echipa a participat la marș”.


Potrivit unui studiu sociologic efectuat de Fundația Soros în anul 2011, doar patru la sută acceptă ca un membru al familiei să se căsătorească cu un homosexual și 14 la sută acceptă să aibă în calitate de vecin un homosexual. 77 la sută consideră că homosexualilor ar trebui să li se interzică să înfieze copii.

Conform unui sondaj sociologic elaborat în anul 2014 de Institutul de politici publice, 13,8 la sută din oameni ar accepta persoanele LGBT să trăiască în localitatea lor, 7,3 la sută ar accepta să le fie prieten și numai patru la sută ar accepta să facă parte din familia lor.


VOX

Irina Prodan, studentă la UTM
Trebuie să înțelegem că nu putem ignora minoritățile sexuale dacă dorim să pășim pe calea europeană. Sunt creștină ortodoxă, dar dacă aceste persoane au ieșit în stradă pentru a-și manifesta drepturile, de ce ar trebui să aruncăm cu pietre în ei? Oare nu sunt și ei oameni ca noi toți? Ar fi mai lesne dacă preoții îi sfințeau pe deputații care fură zi de zi. Acolo stau dracii împielițați. În Biblie scrie: „Cel fără de păcat dintre voi să arunce cel dintâi piatra”. Eu nu-i înțeleg, dar cert este că n-au fost tratați deloc creștinește.

Alina Andronic, membră a grupului LGBT
„Fără Frică” a fost organizat pentru a spori vizibilitatea persoanelor care sunt parte a comunității LGBT. De fapt, chiar și la nivel de stat există numeroase probleme, luând în considerare, că actualul președinte e și el homofob. Astfel, oamenii care fac parte din această comunitate (sau care îi susțin) suferă în cele mai multe cazuri, deoarece nu le sunt respectate drepturile de bază. Ei sunt deseori supuși agresiunilor verbale și fizice și, în consecință, încearcă să ascundă faptul că sunt diferiți de ceilalți.

Oleg Brega, activist civic
Marșul e necesar pentru a accentua că drepturile persoanelor LGBT sunt uneori încălcate. Organele de stat, politicienii și cetățenii de rând trebuie să-și revizuiască atitudinea. Ieșim în spațiul public ca să ne arătăm suportul și revolta. Sunt îngrijorat că reprezentanții forțelor de ordine, în fiecare an, întrerup înainte de timp marșul diversității și evacuează cu autobuze manifestanții pașnici, în loc să intervină hotărât pentru a potoli violența contramanifestanților, pentru a elibera traseul, pentru a impune legea. Noi, cei și cele care am participat la marș, avem dreptul fundamental de a ne exprima, asocia și întruni pașnic. Anul acesta eram chiar cu flori în mână, nu afișam lozinci, nu scandam nimic. Cu toate acestea, am fost înconjurați de poliție. Statul, deci, încurajează un astfel de comportament abuziv, violent, care limitează drepturile fundamentale ale altora.

Preotul Mihail
Homosexualismul este un păcat. Bărbatul şi femeia au fost creaţi cu tendinţă înnăscută de a manifesta atracţie faţă de sexul opus, însă diavolul îl face pe om să aibă înclinații spre homosexualitate, la fel cum am avea orice altă înclinație spre păcat din Sfânta Scriptură. Biserica Ortodoxă nu va tolera astfel de prihăniri. Din această cauză Dumnezeu a spulberat de pe fața pământului ținuturi întregi. Amintiți-vă de Sodoma și Gomora, două orașe mari, unde nu s-a găsit niciun om nedesfrânat. Cu toții suntem egali în fața lui Dumnezeu, dar asta nu înseamnă că avem dreptul să promovăm păcatul. Îngăduirea manifestațiilor de acest gen denotă moartea oricărei societăți cu toate obiceiurile și tradițiile caracteristice.

Anastasia Danilova, organizatoare a marșului 
Mesajul principal al marșului „Fără Frică” constă în cuvântul „solidaritate” și este o manifestație pentru egalitate în drepturi, organizarea acesteia fiind un drept firesc. La marș au participat oamenii, care conștientizează că dacă astăzi cineva îi lipsește de dreptul la libera exprimare, atunci mâine pot fi subminate și alte drepturi și niciodată nu știi când aceasta te poate afecta anume pe tine, precum și astăzi persoanele LGBT au fost lipsite de libertatea și dreptul de a se întruni.

Ecaterina Sârbu, pensionară
Eu nu cunosc de ce a fost organizat acest marș, dar știu la sigur că este un păcat mare să faci ceea ce fac ei. Am ieșit în stradă ca să-mi apăr religia, creștinismul țării de astfel de influențe negative. Să fii nu ca toți cei din jur nu este un prilej de mândrie și nu trebuie să se strige despre asta în centrul orașului. Nu vreau ca nepoții mei să afle despre acest fenomen urât.

Natalia Ungureanu, psiholog
„Fără Frică” a fost organizat, în special, pentru minoritățile sexuale. Cu părere de rău, până și acum ei nu-și pot găsi locul cuvenit în societatea noastră, fiind adesea intimidați și tratați cu vehemență. Din această cauză, mulţi dintre ei îşi ascund această orientare pentru că se tem de represiunea societăţii. Marșul „Fără Frică” ne-a demonstrat aceste lucruri. Cred că în timpul apropiat, dar și în următorii câțiva ani, situația va rămâne aceeași. Repulsia dată pleacă din educația sovietică, pe care a primit-o majoritatea cetățenilor. Apoi, este și frica pe care o au, în general, oamenii faţă de tot ceea ce este diferit. Din perspectiva aceasta, societatea noastră evoluează foarte lent. Până când lumea nu va începe să perceapă această atracție pentru același sex ca un fenomen absolut natural, minoritățile sexuale din Moldova vor continua să sufere din cauza subminării drepturilor pe care le au, asemeni oricărui alt cetățean.

Autor Vox: Diana Popa, stagiară

Un articol de: Georgeta Carasiucenco Contactează autorul
 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
Loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 19:51

 Fosta vicedirectoare a Centrului Național Anticorupție, Cristina Țărnă, consideră că arestarea fostului șef al Procuraturii Anticorupție Viorel Morari și ceea ce i se întâmplă acestuia înseamnă răzbunarea scheletelor din sertarele PA. Potrivit ei, toți cei...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 19:18

 Viceprimarul municipiului București, Aurelian Bădulescu, a infirmat categoric semnarea oricărui act sau acord de colaborare, dintre Chișinău și București, de către partea română, în cadrul ședinței Consiliului municipal Chișinău, din 15 ianuarie. Acesta susține că...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 19:11

 Procuratura Generală a contestat încheierea Judecătoriei Chișinău, oficiul Ciocana din 13 ianuarie curent, prin care demersul procurorului la aplicarea arestului preventiv în privința șefului suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost admis parțial.

( ) Citeşte tot articolul

Interviu 17 Ianuarie 2020, ora: 18:16 de Mihaela Culcinschi

La începutul acestei săptămâni, Vladimir Putin a propus implementarea unui șir de schimbări în Constituția Rusiei, printre care: acordarea pentru Duma de Stat a dreptului de a numi prim-ministrul, înăsprirea condițiilor alegerii președintelui, astfel ca orice...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 18:10

Gigantul aeronautic Airbus a anunţat vineri că efectuat cu succes prima decolare bazată pe recunoaştere vizuală, complet automatizată, cu un avion de test din familia Airbus, pe aeroportul Toulouse-Blagnac.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 18:09

El a scris pe pagina sa de Facebook că va discuta cu colegii din teritoriu, precum și cu cei de la celelalte partide din cadrul Mișcării Politice Unirea și ulterior va anunța decizia finală.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 16:41

După atât timp, România intră în rândul lumii și va avea, în sfârșit, buletine biometrice. Îți vor încăpea în portofel, dar fac mai mult decât să fie mici.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 15:50

China a înregistrat în 2019 CEA MAI SLABĂ creştere economică din ultimii 29 de ani

China a înregistrat în 2019 CEA MAI SLABĂ creştere economică din ultimii 29 de ani

Creşterea economică a Chinei a fost de 6,1% în 2019, cea mai slabă din ultimii aproape 30 de ani, în contextul războiului comercial cu Statele Unite, însă regimul de la Beijing a introdus o serie de măsuri pentru a contracara o scădere şi mai mare anul acesta, relatează...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 15:47

Negocierile comerciale între UE şi SUA merg în direcţia potrivită: Bursele europene reacţionează şi ating un record istoric

Negocierile comerciale între UE şi SUA merg în direcţia potrivită: Bursele europene reacţionează şi ating un record istoric

Bursele europene au atins un record istoric, vineri, după ce Phil Hogan, comisarul european pentru Comerţ, a anunţat că negocierile cu Washingtonul se înreaptă în direcţia potrivită, ceea ce a liniştit pentru moment investitorii, potrivit Reuters.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 15:45

Cutremur în cazul Caracal! Gheorghe Dincă a depus plângere penală! Pe cine a denunțat

Cutremur în cazul Caracal! Gheorghe Dincă a depus plângere penală! Pe cine a denunțat

Situație halucinantă în cazul de Carcal. Părinții Luizei și ai Alexandrei au rămas fără cuvinte când au auzit. Se pare că lui Gheorghe Dincă, nu prea îi convine situația în care se află acum. Acesta este nemulțumit de cum a fost tratat de forțele de ordine.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 15:22

Primul preşedinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur a împlinit 80 de ani

Primul preşedinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur a împlinit 80 de ani

Primul Preşedinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, a împlinit vineri, 17 ianuarie, 80 de ani.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 15:14

Mărturia emoţionantă a unei jurnaliste de top de la CNN despre întoarcerea în Chişinău, oraşul natal, după 30 de ani

Mărturia emoţionantă a unei jurnaliste de top de la CNN despre întoarcerea în Chişinău, oraşul natal, după 30 de ani

O jurnalistă premiată, originară din Chişinău, a scris pentru CNN o mărturie emoţionantă despre momentul în care şi-a vizitat ţara natală după trei decenii.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 15:11

Sondaj: Deși recunosc rămânerea în urmă față de Occident, rușii se consideră ”popor ales” cu un rol deosebit în istorie

Un procent de 61% dintre ruși sunt rușinați de faptul că poporul rus trăiește „în sărăcie veșnică și nesiguranță”, rezultă din rezultatele sondajului realizat de ”Levada Center”, potrivit Meduza.io.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 14:30

ANRE, reacție după scumpirea carburanților: NU AVEM nici o informație

ANRE, reacție după scumpirea carburanților: NU AVEM nici o informație

După ce șoferii s-au trezit astăzi, 17 ianuarie, cu prețuri majorate la carburanți, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) vine cu un comentariu în acest sens.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 14:28

Companiile de transport din Capitală cer majorarea prețului pentru o călătorie cu microbuzul până la 10 lei

Companiile de transport din Capitală cer majorarea prețului pentru o călătorie cu microbuzul până la 10 lei

Companiile de transport care prestează servicii de transportare a pasagerilor în Capitală cer ca prețul unui bilet de călătorie cu microbuzul să fie majorat. În acest sens, în data de 13 ianuarie, companiile de transport au depus o cerere de ajustare a tarifului pentru serviciile de...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 17 Ianuarie 2020, ora: 11:47

Republica Moldovenească a Întregii Moldove!

Republica Moldovenească a Întregii Moldove!

Mai multe state din lume şi-au delimitat perioadele istorice prin numerotarea lor. Astfel, avem cinci republici franceze, trei poloneze, trei greceşti şi tocmai şase sud-coreene. În ordine similară, avem trei Reich-uri germane (deşi primul s-a numit Sfântul Imperiul Roman),...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 11:37

ULTIMA ORĂ /// UNIONIȘTII intră în luptă - Vlad Țurcanu este candidatul PUN pentru alegerile parlamentare noi desfășurate la Hâncești / VIDEO

ULTIMA ORĂ /// UNIONIȘTII intră în luptă - Vlad Țurcanu este candidatul PUN pentru alegerile parlamentare noi desfășurate la Hâncești / VIDEO

Partidul Unității Naționale și-a prezentat candidatul la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, la alegerile parlamentare noi desfășurate în circumscripția 38, Hâncești. Este vorba despre Vlad Țurcanu, prim-vicepreședintele partidului, informează...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 11:29

Mamele din Orhei continuă să primească 7 și 10 mii de lei datorită lui Șor

Mamele din Orhei continuă să primească 7 și 10 mii de lei datorită lui Șor

Încă 54 de tinere familii din municipiul Orhei au primit vineri, 17 ianuarie, alocațiile suplimentare la nașterea copiilor, în cadrul programului „Capitalul matern”, lansat în anul 2015 de fostul primar al localității, Ilan Șor. Datorită acestui proiect, dar și a altor programe...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 09:57

Tănase, despre eliberarea lui Filat: Sandu și Dodon s-au grăbit cu acuzațiile

Tănase, despre eliberarea lui Filat: Sandu și Dodon s-au grăbit cu acuzațiile

Vlad Filat nu a făcut nimic altceva decât să utilizeze prevederile legale pentru a-i fi redus termenul de detenție, iar eliberarea sa nu are în spate niciun fel de teorie a conspirației, în pofida acuzațiilor reciproce pe care și le-au adus Maia Sandu și Igor Dodon....

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 09:47

PROGNOZA METEO PE 7 ZILE - FOTO

PROGNOZA METEO PE 7 ZILE - FOTO

 Vin gerurile! Meteorologii anunță pentru sfârșitul de săptămână temperaturi nițel mai scăzute decât în zilele anterioare. Totuși, acestea rămân a fi anormal de ridicate pentru această perioadă a anului.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 09:15

HOROSCOP 17 IANUARIE 2020. Previziuni toate zodiile

HOROSCOP 17 IANUARIE 2020. Previziuni toate zodiile

HOROSCOP 17 ianuarie 2020. Iată ce vă rezervă astrele, în funcție de zodie, pentru ziua de vineri, 17 ianuarie 2020.  Berbec  Se apropie weekend-ul și ești cuprins de romantism. Îți îndrepți toată atenția către partenerul de viață. Un incident recent...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 09:13

Reacția fostului prieten al lui Dodon, acuzat că ar fi publicat pozele din vacanțele de lux: Dacă rămâne președinte, RENUNȚ la cetățenia R. Moldova

Reacția fostului prieten al lui Dodon, acuzat că ar fi publicat pozele din vacanțele de lux: Dacă rămâne președinte, RENUNȚ la cetățenia R. Moldova

Igor Grigoriev, fostul coleg de facultate al lui Igor Dodon, pe care șeful statului l-a acuzat că ar fi pus la dispoziția presei pozele pe care președintele le-a făcut în vacanțele sale de lux, a anunțat că nu are nicio legătură cu asta și că a părăsit Republica Moldova.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 09:08

DEZASTRU FĂCUT DE UN ȘOFER BEAT. Și-a băgat prietenii în spital/ VIDEO

DEZASTRU FĂCUT DE UN ȘOFER BEAT. Și-a băgat prietenii în spital/ VIDEO

Accident de groază în capitală. Doi tineri au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau ca pasageri s-a izbit violent într-un copac. La volan se afla prietenul victimelor, un tânăr de 21 de ani, în stare avansată de ebrietate

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 09:02

Tânărul, împușcat de un carabinier, la Bălți, petrecut pe ultimul drum - VIDEO

Tânărul, împușcat de un carabinier, la Bălți, petrecut pe ultimul drum - VIDEO

Tânărul de 23 de ani, omorât la Bălți în Ajun de Sfântul Vasile a fost petrecut azi pe ultimul drum. Să-și ia rămas bun de la Simion Botnari au venit nu doar rudele și prietenii, dar și consătenii, care sunt solidari cu tragedia familiei Botnari din satul...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)