Politică

Presa românească despre demiterea guvernului Filat

Fie că vorbim despre ziare, televiziuni sau site-uri de știri, toate au prezentat demiterea Cabinetului Filat din primele minute de după încheierea votului. Vă prezentăm o selecție sumară a titlurilor din presa românească pe această temă.

„Guvernul pro-european de la Chișinău condus de Vlad Filat a fost demis în urma votului favorabil pentru moțiunea de cenzură inițiată de Partidul Comuniștilor din Republica Moldova”, titrează Realitatea, care spune că procesul de integrare europeană al statului din stânga Prutului a intrat în impas.

Evenimentul Zilei anunță că parlamentul de la Chişinău a votat, marți, moţiunea de cenzură împotriva guvernului condus de premierul Vlad Filat. Premierul de la Chişinău a calificat votul drept un „act de iresponsabilitate maximă”. „Demisia guvernului înseamnă un proces complicat, e pierdere de timp şi nu prezintă certitudine şi finalitate”, notează publicația de la București citându-l pe același Vlad Filat.

Sub titlul „Cutremur politic la Chişinău. Guvernul lui Filat a fost demis. Moţiunea de cenzură a comuniştilor a trecut”, cotidianul Gândul relatează despre aprobarea moțiunii de cenzură inițiată de PCRM. Pe lângă cauzele crizei de la Chișinău, publicația amintește și câteva dintre declarațiile liderului PL, Mihai Ghimpu: „Asta-i Alianţă? Ăsta-i prim-ministru? Eu nu vreau să fiu complice. Vă foloseşte Voronin ca pe doi ţapi”.

Agenția de știri MEDIAFAX își grupează știrile de la Chișinău sub genericul: „Guvernul moldovean a fost DEMIS în urma unei moţiuni de cenzură”. În continuarea titlului îl citează pe Vlad Filat: „Motivul este faptul că nu am spus lucrurilor pe nume”.

„R. Moldova: Guvernul Filat 2 a căzut”, anunță și site-ul ziare.com., în vreme ce Cotidianul identifică și partidele care au semnat acest act: „Comuniștii și democrații l-au dat jos pe premier. Guvernul R. Moldova a fost demis”. Nici Cronica Română nu trece nepăsătoare peste subiect: „Criză politică în Republica Moldova. Guvernul Filat, demis!”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *