Actualitate

Presa turcă: Germania lui Merkel, mai rea decât cea a lui Hitler

Ziarul citat, de orientare islamistă și proguvernamentală, susține că turcii din Germania nu mai beneficiază de tratament în cazul afecțiunilor medicale, că lucrătorii turci au fost concediați și că persoanele de origine turcă nu mai pot închiria apartamente pe teritoriul german.

„Germania lui Merkel a depășit-o în oprimare și ură pe cea a lui Hitler”, scrie publicația citată.

Nu există nicio dovadă că numeroasa comunitate turcă din Germania este tratată în acest fel, comentează DPA.

Un alt cotidian proguvernmental turc, Star, consacră prima pagină lui Peter Steudtner, un activist pentru drepturile omului și profesor german care a fost arestat în această lună în Turcia, pe care publicația citată îl numește un ‘antrenor al haosului’.

Ziarul citat susține că Steudtner urma să organizeze o revoltă antiguvernamentală cu știința ambasadei germane în Turcia, afirmând că el a folosit un program numit „Elephant’.

În ultimele săptămâni relațiile dintre Germania și Turcia s-au tensionat, în parte din cauza arestării lui Peter Steudtner și a altor nouă activiști pentru drepturile omului, printre care și șefa filialei turce a organizației Amnesty International. Doi jurnaliști germani sunt în prezent încarcerați în Turcia.

AGERPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *