Actualitate

Preşedinta diasporei armeneşti se plânge că familia ei este ostatica jocurilor politice

Venera Gasparean spune că pentru a-l elibera pe fiul ei din arest a cerut ajutorul secretarului general al Partidului Democrat, Constantin Botnari, care a fost prieten apropiat de familie. În schimb, Constantin Botnari i-ar fi cerut să obţină o declaraţie de la fostul ginere, Vitalie Proca, deţinut în România, în care să afirme că nu-l cunoaşte pe Vladimir Plahotniuc.

Venera Gasparean spune că i-a cerut şi a obţinut de la fostul ginere acea declaraţie după ce i-a spus că fosta soţie este reţinută, iar copiii sunt bolnavi. Dar Constantin Botnari nu a mai cerut-o.

Femeia afirmă că, deşi fiica ei a fost căsătorită cu Vitalie Proca, nu mai are nicio legătură cu acesta, iar familia ei nu trebuie să aibă de suferit de pe urma acestei relaţii. Venera Gasparean le-a solicitat organelor de drept să-l elibereze cât mai urgent pe fiul său.

„De aproximativ două luni familia noastră se află într-o situaţie dificilă. Ne-am pomenit vinovaţi fără a avea vreo vină. Suntem ostaticii jocurilor politice. Întotdeauna am fost apropiaţi cu acei oameni care în prezent sunt împotriva noastră, ne terorizează şi ne şantajează”, a declarat preşedinta diasporei armeneşti în Moldova.

Avocatul familiei, Alexandru Botnariuc, a spus că nu se cunoaşte concret pentru ce acţiuni a fost reţinut David Davitean. În actul de punere sub învinuire este indicată complicitatea la tentativă de omor, faptă pe care nu a comis-o, a remarcat avocatul.

 IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *