Actualitate

Preşedintele Adunării Naţionale a Ungariei efectuează o vizită în Republica Moldova

Potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului de la Chişinău, programul vizitei include întrevederi cu preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, preşedintele ţării, Nicolae Timofti, precum şi cu Episcopul Diecezei de Chişinău a Episcopiei Romano-Catolice, Anton Coşa. Preşedintele Adunării Naţionale a Ungariei, László Kövér va mai purta discuţii cu vicepreşedinta Parlamentului, Liliana Palihovici, şi cu preşedintele Grupului de prietenie al Parlamentului Republicii Moldova cu Ungaria, Radu Mudreac. Vizita va debuta cu ceremonia de depuneri de flori la Complexul memorial „Eternitate”.

Joi, 22 septembrie, preşedintele Adunării Naţionale a Ungariei, László Kövér, va vizita şi UTA Găgăuzia. La Comrat, oficialul maghiar va discuta cu guvernatoarea regiunii, Irina Vlah, preşedintele Adunării Populare, Dmitrii Constantinov, primarul municipiului Comrat, Serghei Anastasov, şi va vizita Universitatea de Stat din Comrat.

Vizita are loc în contextul iniţiativei Parlamentului Republicii Moldova de a consolida dialogul parlamentar cu forurile legislative europene în procesul de accelerare a implementării Acordului de Asociere şi apropierea Republicii Moldova de UE.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *