Actualitate

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie din România se află la Chişinău

Emacu l-a asigurat însă pe ministrul moldovean al justiţiei, Oleg Efrim, că autorităţile de la Bucureşti depun eforturi constante pentru a le oferi cetăţenilor Republicii Moldova condiţii din ce în ce mai bune în care pot beneficia de această oportunitate, transmite Info-Prim Neo.

"Interesul nostru este ca Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie din România să funcţioneze cât mai limpede şi bine", a spus Gheorghe Emacu la o întrevedere cu Oleg Efrim.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Justiţiei, Gheorghe Emacu a comunicat că se află la Chişinău pentru a identifica soluţii de îmbunătăţire a procesului de redobândire a cetăţeniei române şi a anunţat că ar putea iniţia un şir de amendamente la Legea ce reglementează acest proces, pe care ar urma să le propună ministrului român al justiţiei, Titus Corlăţean.

La rândul său, Oleg Efrim l-a asigurat pe preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie din România de tot sprijinul necesar, îndemnându-l să-i semnaleze direct orice tentative ale unor funcţionari de la Chişinău de a transforma într-o afacere procesul de redobândire a cetăţeniei române. "Suntem ferm decişi să punem capăt unor asemenea practici", a declarat Oleg Efrim.

După suspendarea preşedintelui român, Traian Băsescu, la 6 iulie, mai multe voci au declarat că vor apărea probleme legate de procesul de redobândire a cetăţeniei româneşti, în special după ce a fost schimbată conducerea Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie. În timpul vizitei sale la Chişinău, premierul român, Victor Ponta, a asigurat că nu există nicio problemă şi că prin schimbările efectuate se urmăreşte îmbunătăţirea procesului.

Info-prim.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *