Actualitate

Presedintele cecen isi schimba pozitia politica la insistentele mamei

Liderul cecen Ramzan Kadirov si-a schimbat subit imaginea publica dintr-un lider dur si autoritar intr-un familist apropiat de mama sa, dupa ce si-a modificat o pozitie politica la insistentele mamei.

Kadirov, 33 de ani, avea imaginea unui razboinic brutal care a luptat cu rusii doar pentru a-si schimba taberele si a deveni un apropriat al Kremlinului. Are un tigru ca animal de companie si este acuzat de activistii pentru apararea drepturilor omului de tortura, rapire si crima.

Pasionat de masinile Hummer si armele Kalasnikov, liderul cecen este insa inca sub influenta mamei, Aimani Kadirova. Purtatorul de cuvant al presedintelui a declarat ca liderul cecen a decis sa renunte la o serie de procese contra unor cunoscuti activisti pentru drepturile omului si jurnalisti, dupa ce mama sa i-a amintit ca batjocoreste obiceiurile traditionale cecene.

"Ea i-a cerut cu insistenta sa tina cont de varsta acuzatilor si sa inceteze actiunile legale. I-a reamintit ca in traditia de secole din societatea cecena este interzis sa te certi cu persoane dintr-o generatie mai batrana. Trebuie sa fii indulgent, chiar daca este evident ca ei gresesc."

Procesele in cauza includeau inclusiv unul in care acesta era acuzat ca ar fi responsabil de moartea Nataliei Estemirova, activista pentru drepturile omului ce lucra in Cecenia, iar intr-un altul se judecat cu Ludmila Alexeeva, in varsta de 82 de ani, dar si contra unui jurnalisti de la Novaia Gazeta.

Analistii considera insa ca decizia de a renunta la procese este mai degraba motivata de dorinta de a scapa de publicitatea negativa.

Dupa antena3.ro

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *