Ultima oră

Preşedintele Iohannis: Angajamentul proeuropean al R. Moldova şi caracterul ireversibil al reformelor, esenţiale pentru opţiunea europeană

"Preşedintele Klaus Iohannis a reconfirmat angajamentul României cu privire la susţinerea opţiunii europene, a modernizării şi a transformării democratice a Republicii Moldova, pentru a genera beneficii directe pentru îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor săi. În acest sens, preşedintele României a evidenţiat că angajamentul proeuropean al Republicii Moldova şi caracterul ireversibil al reformelor realizate în acest scop sunt esenţiale", arată Administraţia Prezidenţială.

Totodată, şeful a subliniat importanţa unei bune comunicări strategice atât în relaţia cu Uniunea Europeană, cât şi cu cetăţenii Republicii Moldova, pentru explicarea eforturilor de reformă şi, respectiv, a beneficiilor apropierii de UE şi a rezultatelor concrete obţinute în acest proces.

La rândul său, prim-ministrul Pavel Filip i-a mulţumit în mod deosebit preşedintelui Iohannis pentru sprijinul constant şi substanţial acordat de ţara noastră parcursului european al Republicii Moldova şi l-a asigurat de hotărârea autorităţilor de la Chişinău de a continua procesul de apropiere de Uniunea Europeană şi de a stărui în eforturile de reformă în spirit european, pe baza Acordului de Asociere, inclusiv în perioada rămasă până la alegerile parlamentare din Republica Moldova.

Premierul Republicii Moldova a exprimat şi interesul deosebit pentru continuarea proiectelor bilaterale de interconectare, cu precădere în domeniul energetic şi cel al transporturilor.

AGERPRES 
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *