Internațional

Preşedintele leton despre prăbuşirea supermarketului: Este o crimă!

Şeful statului din Letonia a declarat sâmbătă ca mulţi oameni lipsiţi de apărare au fost ucişi „într-un dezastru provocat de noi”, cerând totodată experţilor străini să investigheze cauzele catastrofei. Cel mai recent bilanţ al accidentului ridică la 54 numărul de persoane care şi-au pierdut viaţa după ce o parte din acoperişul unui supermarket s-a prăbuşit joi în capitala Letoniei.

Principala ipoteză asupra cauzei accidentului, potrivit autorităţilor, ar fi greutatea mult prea mare a unei grădini construite pe acoperişul supermarketului. Letonia a instituit trei zile de doliu naţional pentru cel mai grav accident petrecut în această ţară de la obţinerea independenţei în 1991.

„Aceste trei zile de doliu sunt necesare pentru a trece de starea de neputinţă din prezent şi de a ne ajuta să gândim, fiecare dintre noi, cum putem acţiona în mod practic. Această catastrofă, trebuie s-o spunem, este o crimă asupra multor oameni lipsiţi de apărare”, a declarat preşedintele leton, Andris Berzins, la postul de televiziune LTV. Tot el a mai spus că o ancheta trebuie realizată cât mai repede posibil, fiind necesar ajutorul unor experţi internaţionali, care să nu aibă nicio legătura cu firmele de constructii din Letonia. „Nu putem spune că a fost un accident din cauza naturii, pentru că natura nu a fost implicată aici. (…) Acesta este un dezastru provocat de noi”, a mai declarat preşedintele Letoniei.

sursa: adevarul.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *