UE / Nato

Preşedintele Parlamentului Suediei vine în Moldova

Programul vizitei la Chișinău a lui Per Westerberg a fost discutat, astăzi, în cadrul unei întrevederi între Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman, și Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Regatului Suediei în RM, Ingrid Tersman.

Alte subiecte de discuţie au vizat priorităţile agendei legislative pentru sesiunea de toamnă a Parlamentului, perspectivele Summit-ului de la Vilnius pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, proiectele de modernizare a ţării, respectiv transferul de expertiză şi bune practici în consolidarea democraţiei din Republica Moldova.

Interlocutorii au făcut o retrospectivă a activităţilor din cadrul Programului de asistenţă a Parlamentului Republicii Moldova de către Parlamentul Suediei pentru consolidarea democraţiei parlamentare. Programul a fost implementat în perioada 2012 – iunie 2013.

La rândul său, Ambasadorul Ingrid Tersman a anunţat că autorităţile suedeze elaborează Strategia regională pentru Europa de Est, pentru perioada 2014-2020. Obiectivele acestei reforme rezidă în consolidarea democraţiei, justiţiei şi dezvoltării durabile, precum şi în apropierea statelor participante ale Parteneriatului Estic de UE.

Timpul.md (A.G.) via Moldpres 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *