Ultima oră

Preşedintele Parlamentului Ungar spune că sprijină dorinţa de autonomie a secuilor

Preşedintele Parlamentului Ungariei a spus că dorinţa de obţinere a autonomiei Ţinutului Secuiesc va avea întotdeauna sprijin din partea Guvernului maghiar.

"Cererea autonomiei din punct de vedere moral mi se pare corectă şi modernă. Nu doar oamenii din ziua de astăzi cer autonomia, ci este viitorul naţiei şi voinţa Divinităţii", spune preşedintele Parlamentului ungar Kover Laszlo.

Oficalul maghiar susţine că secuii din afara graniţelor Ungariei îşi cer ,,doar drepturile” care li ,,se cuvin în mod firesc". Preşedintele Parlamentului Ungariei i-a îndemnat pe maghiari să aibă încredere în "succesul politicii naţionale". Kover Laszlo a primit la Târgu-Mureş premiul "Gabor Aron" pentru sprijinul acordat secuimii. Înaintea ceremoniei, câteva sute de persoane au mărşăluit prin oraş cu făclii şi lumânări aprinse pentru a comemora maghiarii executaţi în 1848.

Kover Laszlo a fost unul dintre iniţiatorii Legii privind cetăţenia ungară. Oficialul maghiar s-a întâlnit anul trecut, la Budapesta cu membrii Consiliului Naţional Secuiesc. Kover a declarat atunci că demersurile semnatarilor referendumului pentru autonomia Ţinutului Secuiesc sunt justificate.

Sursa: Realitatea.net 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *