Internațional

Prestigiosul Financial Times a fost scos de vânzare

Tranzacţia este estimată de către The Guardian la 1 miliard de lire sterline, adică 1,4 miliarde de euro. Prestigiul Financial Times cântăreşte foarte mult în această evaluare, pentru că rezultatele financiare ale ziarului sunt necunoscute. Pearson le include în rezultatele întregului grup, dar nu oferă date defalcate. Financial Times, titlu existent din 1888, are un tiraj global de 720.000 de exemplare, la jumătate faţă de acum zece ani. Însă abonaţii ediţiei digitale au crescut permanent, 21% doar în ultimul an, până la 504.000. Într-o mişcare pentru a face mai mulţi bani de la cititorii online, ziarul şi-a îmbunătăţit în februarie sistemul de plată pentru a vedea articole, îndepărtându-se de modelul gradat care a permis cititorilor să vizioneze câteva articole gratuit în fiecare lună, înainte ca aceştia să fie nevoiţi să plătească.

Pearson deţine Financial Times din 1957. Financial Times are 2.000 de angajaţi la nivel global, dintre care 600 în departamentul editorial. În urmă cu trei ani, FT a desfiinţat ediţia FT Deutschland, editată din Hamburg timp de 12 ani.

The Guardian susţine că potenţialii cumpărători sunt Axel Springer, Thomson Reuters şi Bloomberg, dar şi miliardari dornici de a deţine un brand la nivel mondial. Acţiunile Pearson pe bursa din Londra au crescut cu 2% astăzi, după anunţ. Compania, care editează cărţi de educaţie, are o capitalizare de 10 miliarde de lire.

Pearson sondează de ceva vreme vânzarea FT. Discuţiile s-au încins în ultima vreme în contextul în care directorul executiv al companiei britanice, John Fallon, se concentrează pe rezolvarea unei probleme în divizia de educaţie a Pearson, care este trasă în jos de înscrierile tot mai puţine la facultăţile americane şi de declinul vânzările de manuale. În noiembrie 2014, directorul financiar al publicaţiei, Robin Freestone, declara că cedarea Financial Times nu este o prioritate. „Trebuie să fim proprietarii titlului? Nu, dar este unul dintre brandurile care nu se vând uşor”, afirma Freestone la o conferinţă a investitorilor pe 19 noiembrie. Publisherul german Axel Sringer se află în discuţii vizând o colaborare cu ProSiebenSat.1 Media, în încercarea de a se impune pe piaţa digitală. Bloomberg LP se află în competiţie cu Financial Times pe piaţa informaţiilor şi a ştirilor din domeniul financiar.

sursa: cotidianul.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *